Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει η προσέγγιση Αθήνας – Μόσχας

Αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης Ελλάδας – Ρωσίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο μεταξύ, το Βερολίνο λέει «ναι» στον διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο επιμένει στην παρουσία της τρόικα και την τήρηση των οικονομικών συμφωνιών.


Ο Σόιμπλε ερωτηθείς για το αν οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τη ρωσική κυβέρνηση είναι ανησυχητικές απάντησε με έμφαση «δεν μας αρέσει», υποδηλώνοντας την δυσφορία του Βερολίνου για την λιγότερο συγκρουσιακή λογική απέναντι στη Ρωσία που φαίνεται να έχει υιοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι τίθεται κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους και πως η Γερμανία δεν θα αποδεχτεί τυχόν μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας.

Δείτε επίσης:


Δεν κλείνουν την πόρτα σε συνομιλίες

Με τη διαπραγματευτική διαδικασία της Ελλάδας με τους εταίρους – δανειστές της, να έχει μόλις ξεκινήσει, το Βερολίνο μπορεί να κρατά ακόμα σκληρή στάση ωστόσο αφήνει ανοιχτούς κάποιους δίαυλους επικοινωνίας.

Η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί το Βερολίνο, «χωρίς αυτό να σημαίνει δεν θα μιλήσουμε και σκληρά».

Αόρατα Γεγονότα
Από το topontiki.gr


1 σχόλιο:

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις