Ανακαλύφτηκε "χαμένος κόσμος" κάτω από εκατοντάδες μέτρα πάγου στην Ανταρκτική (ΦΩΤΟ)

Έναν "χαμένο κόσμο", μακριά από τα ανθρώπινα μάτια και κάτω από εκατοντάδες μέτρα πάγου ανακάλυψαν τα μέλη ερευνητικής αποστολής στην Ανταρκτική. Σπονδυλωτοί και ασπόνδυλοι θαλάσσιοι οργανισμοί εντοπίστηκαν να ζουν στα σκοτεινά και παγωμένα νερά της παγωμένης ηπείρου.


Σύμφωνα με τους ερευνητές της ομάδας WISSARD, οι εν λόγω οργανισμοί ανακαλύφτηκαν από γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε βάθος 750 μέτρων και περίπου 850 χιλιόμετρα από την άκρη του στρώματος πάγου της θάλασσας Ρος στο ρεύμα του ποταμιού Whillans.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Ρος Πάουελ, χρησιμοποιήθηκε ένα τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο όχημα το οποίο κάλυψε μία επιφάνεια 400 τετραγωνικών μέτρων του πυθμένα.

Δείτε επίσης:


Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι να προσδιορίσει μέσω των δεδομένων που συνέλεξε, τις πηγές του άνθρακα και του οξυγόνου που επιτρέπουν στα ζώα να ευδοκιμήσουν.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τόσους πολλούς θαλάσσιους σπονδυλωτούς και ασπόνδυλους οργανισμούς τόσο μακριά από τον ανοικτό ωκεανό», δήλωσε ο Σλάβεκ Τουλάζικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Κρουζ και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι από τις μέδουσες, τα διάφορα είδη ψαριών και τα καρκινοειδή που ζουν στο ακραίο αυτό περιβάλλον στο οποίο δεν φτάνει φως καθιστώντας τα νερά σκοτεινά και πολύ ψυχρά.

Aόρατα Γεγονότα
Από το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις