Ψέμα: Το Smithsonian παραδέχεται την καταστροφή σκελετών γιγάντων

Αυτή η ψεύτικη ανάρτηση προέρχεται από τη σατυρική ιστοσελίδα World News Daily Report.
Ξεγελαστήκαμε κι εμείς και το δημοσιεύσαμε. Τουλάχιστον το διορθώνουμε. Η ψεύτικη στήλη αναφέρει ότι το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν υποχρεώθηκε να αποκαλύψει τα εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι οι υπάλληλοι του είχαν καταστρέψει χιλιάδες 2-4 μέτρων σκελετικά υπολείμματα που ανακαλύφθηκαν σε όλη τη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να διατηρηθεί η επιστημονικά αποδεκτή άποψη της ιστορίας.
Σύμφωνα με το φανταστικό άρθρο, το ίδρυμα κυκλοφόρησε τα χαρτιά, αφού έχασε μια δικαστική υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Περιλαμβάνονται στο άρθρο αρκετές ψευδείς δηλώσεις που αποδίδονται στον "James Churward" και στον "Hans Guttenberg" καθώς και κάποιες λεπτομέρειες της φανταστικής δικαστικής υπόθεσης.

Το World News Daily Report λαμβάνει συστηματικά φωτογραφίες από τυχαίες ιστοσελίδες και τις επαναχρησιμοποιεί για τις πλασματικές ιστορίες του.

Η πρώτη φωτογραφία των κρανίων σε ένα ράφι με το ένα τέταρτο (φαινομενικά για να αποδεικνύει την κλίμακα) είναι στην πραγματικότητα από το 2008 του Stephen Quayle για το Coast to Coast του AM με τον George Noory. O Quayle φαίνεται να είναι ένας θεωρητικός συνωμοσίας που πιστεύει ότι η ύπαρξη των γιγάντων καλύπτεται από την κυβέρνηση. Η εικόνα που παρέχεται στο Coast to Coast AM από τον Quayle, υποτίθεται ότι ήρθε σε αυτόν από μια ανώνυμη πηγή.

Η προέλευση της δεύτερης φωτογραφία που υποτίθεται ότι δείχνει ένα άτομο που στέκεται δίπλα σε ένα γιγαντιαίο μηριαίο κόκκαλο 1.5 μέτρου είναι πιο δύσκολο να καθοριστεί. Είναι μια εικόνα που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο για πάνω από μια δεκαετία. Οι περισσότερες λεζάντες της εικόνας απλώς λένε ότι είναι ένα γιγαντιαίο οστό ανθρωποειδούς του μηριαίου οστού που βρέθηκε στην Τουρκία. Είναι πιθανό ότι το οστό σε αυτή τη φωτογραφία είναι από ένα μεγάλο θηλαστικό ή δεινόσαυρο, αλλά το κύριο σημείο είναι ότι δεν είναι ένα γιγαντιαίο οστό μηριαίο οστό που ανακαλύφθηκε στο Οχάιο το 2011, όπως λέει το άρθρο του World News Daily Report. Ένα blog post από τον Ken Summers κάνει καλά τη δουλειά του απομυθοποιώντας διάφορες φωτογραφίες των γιγάντιων σκελετών.

Υπάρχει μια αποκήρυξη δημοσιεύτηκε στην κορυφή της κάθε σελίδας του World News Daily. Αυτή η αποκήρυξη λέει τα παρακάτω στο σύνολό της:

Το World News Daily Report είναι μια νέα και πολιτικής σάτιρας διαδικτυακή έκδοση, η οποία μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα πραγματικά ονόματα, συχνά σε ημιπραγματικά ή ως επί το πλείστον με πλασματικούς τρόπους. Όλα τα άρθρα ειδήσεων που περιέχονται στο worldnewsdailyreport.com είναι μυθοπλασίες, και πιθανώς ψεύτικες ειδήσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την αλήθεια είναι εντελώς τυχαία, εκτός από όλες τις αναφορές σε πολιτικούς ή / και διασημότητες, οπότε βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους, αλλά εξακολουθούν να βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μυθοπλασία. 

Η χρονική στιγμή αυτής της ιστορίας του World News Daily Report είναι ενδιαφέρουσα, καθώς φαίνεται να υπάρχει ένα αυξανόμενο περιφερειακό ενδιαφέρον για την ύπαρξη αρχαίων γιγάντων. Για παράδειγμα, το History Channel προέβαλε πρόσφατα μια νέα εκπομπή με τίτλο Αναζήτηση για τους χαμένους Γίγαντες. Η πίστη σε αρχαίους γίγαντες φαίνεται να είναι δευτερεύουσα-πεποίθηση που δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των επιστημόνων και των αρχαιολόγων. Η αποδοχή αυτής της άποψης μπορεί να βασίζεται στο βιβλικό ισχυρισμό ότι οι γίγαντες που ήταν κάποτε παρόντες στη γη (Νεφελίμ της Γένεσης 6: 4) ή /και άλλες μυθολογικές ιστορίες για εξαιρετικά μεγάλους ανθρώπους που υπάρχουν στις παραδόσεις των διαφόρων πολιτισμών.

Κάποιοι αναγνώστες μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσα την ιστορία του γίγαντα του Cardiff  .

Συμπέρασμα

Το Σμιθσόνιαν δεν έχει πραγματοποιήσει την καταστροφή σκελετών από χιλιάδες ανθρώπινους γίγαντες από τις αρχές του 1900. Το φανταστικό άρθρο που το ισχυρίζεται προέρχεται από τη σατυρική ιστοσελίδα World News Daily Report.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.coasttocoastam.com/photo/view/giant-skulls/9798
  2. http://whofortedblog.com/2011/12/01/dem-bones-giants/
  3. http://www.history.com/shows/search-for-the-lost-giants
  4. http://wafflesatnoon.com/cardiff-giant-hoax/
  5. http://badsatiretoday.com/smithsonian-admits-destroying-giant-skeletons-1900s/

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ψέμα: Το Smithsonian παραδέχεται την καταστροφή σκελετών γιγάντων από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ

    "ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ".
    http://eleftheri-epistimi.blogspot.gr/2009/03/blog-post_6158.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'