Φάρσα το UFO και οι Εξωγήινοι του Βόρονεζ το 1989; (ΦΩΤΟ)

Η υπόθεση του Voronezh

Το Voronezh είναι μια μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της κεντρικής Ρωσίας, που δεν απέχει πολύ από την Ουκρανία. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Voronezh και είναι το διοικητικό κέντρο του Voronezh Oblast. Το 1989, το Associated Press ανέφερε μια είδηση απευθείας από το Σοβιετικό τότε πρακτορείο Tass λέγοντας ότι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την προσγείωση ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου.


Το Voronezh είναι μια μεγάλη πόλη στο νότιο τμήμα της κεντρικής Ρωσίας, που δεν απέχει πολύ από την Ουκρανία. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Voronezh και είναι το διοικητικό κέντρο του Voronezh Oblast. Το κοντινό Novovoronezh ("Νέο Voronezh") διαθέτει πυρηνικούς σταθμούς.

Το 1989, το Associated Press ανέφερε μια είδηση απευθείας από το τότε πρακτορείο ειδήσεων Tass (ITAR TASS σήμερα), λέγοντας ότι οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την προσγείωση ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου που έφερε γιγαντιαία ανθρωποειδή με μικροσκοπικά κεφάλια (ή αποκεφαλισμένα, ανάλογα με τις διαφορετικές εκδοχές). Το συμβάν έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου.

το Βόρονεζ
Κύριοι μάρτυρες ήταν μια ομάδα παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο 33, που έπαιζον στο πάρκο του Levoberezhniy και ορισμένοι ενήλικες που περίμεναν σε κοντινή στάση το λεωφορείου τους. Δεν είναι σαφές αν οι μάρτυρες αναφέρονται στην ίδια περίπτωση, καθώς φαίνεται, υπήρξαν πολλές θεάσεις μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου. Τα παιδιά ήταν 9 έως 11 ετών, 10 αγόρια και 2 κορίτσια. Το θέμα είναι, ότι δεν πέρασαν όλα τους από συνέντευξη από τους ίδιους δημοσιογράφους, και κάποια μίλησαν για διαφορετικές θεάσεις. Ωραίο ξεκίνημα!

Περίπου στις 18.30, τα παιδιά παρατήρησαν ένα κοκκινωπό φως να πλησιάζει και να κινείται κατά μήκος μιας ευθείας πορείας. Όταν το φαινόμενο να έφτασε από πάνω τους, όλοι παρατήρησαν ότι ήταν μια κόκκινη, σφαίρα σε σχήμα αυγού. Το αντικείμενο άρχισε να αιωρείται, ψάχνοντας ένα μέρος για να προσγειωθεί και τελικά εξαφανίστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, γύρισε πίσω και αυτή τη φορά το λεγόμενο UFO άρχισε να προσγειώνεται. Σταμάτησε 1,5 μέτρο από το έδαφος, σταμάτησε και μια πόρτα άνοιξε από τη μία πλευρά του σκάφους. Ένα παχύσαρκο ανθρωποειδές βγήκε, κινείθηκε αργά. Φάνηκε να είναι ακέφαλο ή στις διάφορες εκδοχές, με ένα πολύ μικρό κεφάλι, σαν ένα ημισφαίριο στους ώμους, με τρία φωτεινά μάτια! Το κεντρικό μάτι όλο έψαχνε. Η μύτη ήταν μια μικροσκοπική τρύπα. Στο στήθος φορούσε ένα δίσκο.

Δείτε επίσης:

Σύντομα μετά, το ανθρωποειδές πήγε πίσω στο εσωτερικό του σκάφους. Τέσσερα πόδια που βγήκαν από το σκάφος του επέτρεψαν να προσγειωθεί σταθερά στο έδαφος. Το αντικείμενο είχε 3,5 μέτρα μήκος, αν και ορισμένοι υποστήριξαν ότι ήταν σε σχήμα μπανάνας. Περισσότερα ανθρωποειδή βγήκαν (δύο ή τέσσερα): το ένας ήταν μικρό, όπως ένα ρομπότ, ενώ τα άλλα ήταν πανομοιότυπα με το πρώτο ψηλό ανθρωποειδές (3-4 μέτρα ύψος, ασημένια στολή και χάλκινου χρώματος μπότες). Τα πλάσματα άρχισαν να κινούνται γύρω από το διαστημικό σκάφος τους: ένα ψηλό ανθρωποειδές, ιδίως, έβγαζε ήχους που ακούγονταν σαν εντολές, ο δίσκος στο στήθος του εξέπεμπε μια τριγωνική ακτίνα στο γρασίδι. Ξαφνικά, ένα φοβισμένο παιδί άρχισε να κλαίει. Ο "αρχηγός ανθρωποειδές" κοίταξε και το παρέλυσε, αλλά σε αυτό το σημείο όλοι έκλαιγαν και φώναζαν από τον τρόμο.

Δεν είναι σαφές τι συνέβη στη συνέχεια, αλλά περίπου 5 λεπτά μετά το UFO εμφανίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο: ο ίδιος ψηλός, το επικεφαλής ανθρωποειδές βγήκε και χρησιμοποίησε ένα σωλήνα 50 εκατοστών που έφερε στη ζώνη του ενάντια σε ένα 16χρονο αγόρι, του οποίου η ακτίνα τον εξαΰλωσε. Αφού το ανθρωποειδές επέστρεψε στο εσωτερικό του σκάφους του, το αγόρι επανεμφανίστηκε.

Το διαστημικό σκάφος άφησε ένα κυκλικό, 20 μέτρα πλάτους ίχνος πίεσης στο έδαφος, με 4 πιο μικρές 15-30 cm πλάτος, 4-25 cm βαθιές τρύπες. Μια άλλη τρύπα, 25 μέτρα πλάτος και 2,7 m βαθιά βρέθηκε σε κοντινή απόσταση απ' όπου τα ανθρωποειδή πήραν δείγματα. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το ίχνος χαρακτηρίστηκε από ισχυρά μαγνητικά πεδία και στις 2 από τις 4 τρύπες υπήρχε μια πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας γάμμα: 30-37 microroentgen/ώρα σε σύγκριση με τα 10-15 έξω από το "ίχνος του UFO".

Μια Φάρσα Αποκαλύπτεται

Στη Ρωσία, η υπόθεση χαιρετίστηκε πολύ θετικά από επίσημες πηγές και είχε αρκετά απήχηση στα μέσα ενημέρωσης. Θυμάμαι η είδηση ​​δημοσιεύθηκε σε μια σοβαρή εφημερίδα της νότιας Ελβετίας, η οποία έκανε, σε πρώτη ματιά, την υπόθεση να φαίνεται σταθερή και πραγματική. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Ο Genrikh Silanov, επικεφαλής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Voronezh, είπε στο Tass ότι οι επιστήμονες διερευνούν την αναφορά του UFO που βρέθηκε σε καθίζηση 20 γιάρδων με τέσσερις βαθιές χαραγματιές, καθώς και δύο κομμάτια των αγνώστων βράχων.

Τι είδος ουσίας, δεν ξέρουμε. Ούτε τη σύνθεσή της. Η υπόθεση τουVoronezh είναι μια φάρσα.
Ο Silanov κήρυξε την περιοχή προσγείωσης και τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εξωγήινοι που επιβεβαιώθηκε με τη χρήση του μιας μεθόδου εντοπισμού "βιοτοποθεσίας": με άλλα λόγια, με μια μαντική ράβδο. Αναφέρει ο Silanov:

"Για να εντοπίσουμε τον τόπο εκφόρτωσης, είχαμε προσφύγει στην τεχνική του βιολογικού μαγνητισμού", ανέφερε ο επικεφαλής του εργαστηρίου της αποστολής που στάλθηκε στο πάρκο, ο Guenrikh Silanov. "Είναι μια κυκλική επιφάνεια 20 μέτρα σε διάμετρο. Τέσσερις κοιλότητες των 4 με 5 εκατοστά βάθος και 14 έως 16 εκατοστά σε διάμετρο είναι αρκετά ορατές εκεί. Αποτελούν ένα ρόμβο. Επίσης πήραμε δύο δείγματα του μυστηριώδους χώματος. Εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με σκούρο κόκκινο ψαμμίτη. Ωστόσο, μετά την ορυκτολογική ανάλυση, διαπιστώσαμε ότι ήταν ένας βράχος χωρίς ισοδύναμο στη Γη. Για να δώσουμε πιο ακριβή συμπεράσματα, πρέπει να κάνουμε πολύπλοκες πρόσθετες μελέτες."

Ο Γάλλος Ουφολόγος
Jean-Jacques Velasco
Αυτό είναι τρομερά γελοίο και όχι επιστημονικό. Ο Γάλλος Ουφολόγος Jean-Jacques Velasco ήρθε σε επαφή με τον Silanov μέσω τηλεφώνου, ξεκινώντας γραπτή αλληλογραφία. Ο Silanov ομολόγησε μερικούς πιο ασυνήθιστους, αν όχι γελοίους, ισχυρισμούς. Ένας μεταξύ άλλων: η ομάδα του είχε τηλεπαθητική επαφή με τους εξωγήινους.

Ο Silanov δεν είναι επιστήμονας, καθώς και το Εργαστηρίο Γεωφυσικής του είναι μια ιδιωτική κατασκευή, που είναι μέλος μιας ομάδας UFO. Εν συντομία, είναι ένας κυνηγός UFO όπως και πολλοί άλλοι.



Ο ίδιος ο Silanov συνέλεξε σχέδια από τα παιδιά, αποκαλύπτοντας το αμφισβητούμενο σύμβολο του UMMO στο διαστημικό σκάφος...

Τα ΜΜΕ δεν μπορούσαν να ανακτήσουν τους ενήλικες μάρτυρες της στενής επαφής, παρά τους πιθανόν χιλιάδες μάρτυρες. Τα παιδιά, όμως, εντοπίσθηκαν εύκολα από το Moscovskie Novosti, ενώ εξετάζε την περιοχή. Οι αναφορές των παιδιών ήταν συνεπής, η μικρή Zhenya Blinov βγήκε ακόμη και στην τηλεόραση στις 11 Οκτωβρίου.

Η αναφορά, παρά το ότι ήρθε από μια έγκυρη επίσημη πηγή (Tass), είναι μία από τις παράξενες ιστορίες από τα επίσημα σοβιετικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της πολιτικής της γκλάσνοστ.
Το Tass, ας είμαστε σαφείς, ήταν η επίσημη φωνή του Κρεμλίνου, αλλά και ένα πρακτορείο ειδήσεων, όπως τα άλλα. Η τελευταία λέξη προστέθηκε από τον Igor Sarotsev, του Πανεπιστημίου του Voronezh, ο οποίος εξέτασε το ίχνος και κατέληξε ότι την «ανωμαλία» προκάλεσε η καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986!

Μια ιστορία ανάμεσα στις πολλές τρελές ιστορίες από τη μακρινή Ρωσία, την οποία πάρα πολλοί δυτικοί Ουφολόγοι νομίζουν για πραγματική.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.itar-tass.com/eng/
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Voronezh
  3. http://www.voronezh.net/
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Planetary_objects_proposed_in_religion,_astrology,_ufology_and_pseudoscience

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Φάρσα το UFO και οι Εξωγήινοι του Βόρονεζ το 1989; (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'