Dracula Untold -"Η ανείπωτη ιστορία του Δράκουλα", Παρουσίαση-Κριτική (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μερικές φορές ο κόσμος δεν χρειάζεται έναν ήρωα. Χρειάζεται ένα τέρας."

Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες ταινίες που αφηγούνται την ιστορία του Δράκουλα. Αυτός ο Δράκουλας διαφέρει από το συνήθη χαρακτηρισμό και απεικονίζει τον Δράκουλα ως ήρωα και κατ' ουσίαν ένα καλό παιδί. Δύσκολη μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για το τέρας που ελπίζουμε να δούμε σε μια ταινία σαν αυτή.


Η Ανείπωτη Ιστορία του Δράκουλα περιστρέφεται γύρω από τον πρίγκιπα Vlad, ο οποίος κυβερνά την Τρανσυλβανία γύρω στα μέσα του 15ου αιώνα. Μας λέει ότι ο Vlad ήταν ένα αγόρι που είχε σταλεί για να υπηρετήσει στους στρατούς των Οθωμανών Τούρκων, όπου είχε υποστεί κακοποίηση, αλλά έγινε ένας φοβερός πολεμιστής και απέκτησε το παρατσούκλι «ο Ανασκολοπιστής» για την σκληρότητά του και την άγρια ​​μεταχείριση των εχθρών του.

Ωστόσο, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Vlad (που παίζεται από τον Luke Evans), αφού έχει επιστρέψει στο σπίτι του στην Τρανσυλβανία, όπου είναι ένα αξιοπρεπής και αξιοσέβαστος άρχοντας που αγαπάει τη γυναίκα και το γιο του. Γκρινιάζει λίγο για τους Τούρκους, αλλά είναι επίσης καλός φίλος με τον σουλτάνο Μωάμεθ Β' (Dominic Cooper). Ωστόσο, όταν ο σουλτάνος ​​στέλνει εντολές απαιτώντας 1000 γιοί της Τρανσυλβανίας να σταλούν για να γίνουν γενίτσαροι, ο Vlad βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση, είτε να στείλει το παιδί του ή να αντιμετωπίσει μια εισβολή από τους Οθωμανούς.

Όντας καλός πατέρας, ο ίδιος επιλέγει να πολεμήσει τους Τούρκους, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει στρατό για να τους πολεμήσει, ο Vlad πηγαίνει σε ένα σπήλαιο στα βουνά όπου υπάρχει ένα αρχαίο βαμπίρ. Το βαμπίρ παίζει ο Charles Dance, του οποίου η συμμετοχή στο Game of Thrones έχει σταθεροποιήσει τη φήμη του ως μεγάλο ηθοποιό απεικονίζοντας τη κακή διάνοια. Ο Vlad θέλει τις δυνάμεις του βρικόλακα ώστε να μπορεί να αποκρούσει τους Τούρκους και το αρχαιότερο βαμπίρ κάνει μια συμφωνία μαζί του, θα αφήσει τον Vlad να πιει λίγο από το αίμα του, που θα του δώσει τις δυνάμεις του βρικόλακα για τρεις ημέρες, αλλά αν πιει περισσότερο ανθρώπινο αίμα κατά τη διάρκεια των 3 ημερών, θα παραμείνει βαμπίρ για την αιωνιότητα. Ο Vlad, νομίζοντας ότι θα είναι σχετικά εύκολο να μην πιει αίμα για τρεις ημέρες, αποδέχεται τη συμφωνία.

Δείτε επίσης:



Σύντομα ξυπνάει και μαθαίνει ότι έχει όλες αυτές τις νέες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της υπερακοής και της υπερόρασης, την αντοχή εκατό ανδρών και τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε κοπάδι νυχτερίδων όταν χρειάζεται να ταξιδέψει. Όταν ο πρώτος στρατός των 1000 Τούρκων πρόκειται να επιτεθούν στο κάστρο του, ο Vlad τους σφάζει με ευκολία.

Υπάρχουν πολλές τρύπες στη πλοκή της ταινία -για παράδειγμα, το βαμπίρ προειδοποιεί τον Vlad ότι η δίψα του για αίμα, θα γίνει αφόρητη, ωστόσο, με την εξαίρεση μιας φοράς όπου παίρνει αίμα από το λαιμό της γυναίκας του, αυτό το πρόβλημα δεν ξαναέρχεται στην επιφάνεια. Επιπλέον, για κάποιον που παίρνει τις δυνάμεις που του επιτρέπει να αποδεκατίσει τους Τούρκους μόνος του, ο Vlad ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος αυτής της στιγμής προσπαθώντας να πάρει τον εαυτό του και την οικογένειά του σε ένα ασφαλέστερο μέρος, αντί να βγει έξω και να επιτεθεί στον Μωάμεθ και τους άνδρες του.

Πιο προβληματικό για αυτήν την ταινία είναι ότι ο Vlad διατηρεί μεγάλο μέρος της ανθρωπιάς του παρότι κατέχει τη μεγάλη και κακή δύναμη. Έχουμε ενδείξεις ότι όλο αυτό υποτίθεται ότι θα οδηγήσει τον Vlad σ' ένα σκοτεινό δρόμο, αλλά η ταινία δεν αποφασίζει να φτάσει εκεί και δεν έχουμε ένα πολύ συναρπαστικό Δράκουλα.

Το Dracula Untold διαρκεί περίπου 90 λεπτά (σχετικά μικρό για ταινία αυτές τις μέρες) και θα είναι μια ταινία που θα λησμονηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Η υποκριτική είναι αρκετά καλή, οι σκηνές μάχης και τα ειδικά εφέ είναι αρκετά καλά, αλλά είναι μια ταινία που δεν έχει το τέρας που χρειαζόταν.


Λίγες μεσαιωνικές σημειώσεις- έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη κλασσική μεσαιωνική γιορτή πλήρως, με τον άνδρα να τρώει το μεγάλο πόδι κοτόπουλου με τα χέρια του, αλλά είναι ωραίο που βλέπουμε στην ταινία ότι ο κύριος θρησκευτικός χαρακτήρας αποδείχθηκε ότι δεν είναι διπρόσωπος και διεφθαρμένος.

Αόρατα Γεγονότα
Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Dracula Untold -"Η ανείπωτη ιστορία του Δράκουλα", Παρουσίαση-Κριτική (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'