Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για το θέμα

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι είναι σε θέση να προσφέρουν σαφή στοιχεία ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο. H μεγαλύτερη έως τώρα μελέτη για το θέμα έδειξε ότι ασθενείς μπορούσαν να θυμηθούν περίπλοκες λεπτομέρειες παρά το γεγονός ότι επισήμως είχαν δηλωθεί ως κλινικά νεκροί.


Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ισχυρίζονται ότι σχεδόν το 40% των ανθρώπων που επέζησαν του κλινικού θανάτου, περιγράφουν κάποιου είδους «ευαισθητοποίησης» πριν η καρδιά τους ξανάρχισε να χτυπά.

Η μελέτη , με επικεφαλής τον καθηγητής Sam Parnia , από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διήρκεσε 4 χρόνια και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 15 νοσοκομείων στις ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία και μελέτησε πάνω από 2.060 περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

«Ξέρουμε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν η καρδιά έχει σταματήσει να χτυπάει» ανέφερε ο επικεφαλής καθηγητής στην Telegraph. «Αλλά» προσθέτει ο καθηγητής «η συνειδητή επίγνωση φαίνεται να συνεχίζεται για μέχρι και τρία λεπτά στην περίοδο κατά την οποία η καρδιά δεν χτυπούσε , ακόμη και αν ο εγκέφαλος συνήθως "κλείνει" μέσα σε 20-30 δευτερόλεπτα , από τη στιγμή που η καρδιά σταματά να χτυπά».

Η ομάδα του Parnia εντόπισε 330 ασθενείς που επέζησαν μετά από καρδιακές προσβολές, 140 από τους οποίους ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους . Από όσους ερωτήθηκαν, το 61% είπε ότι δεν θυμάται τίποτα.

Ο καθηγητής Parnia λέει ότι ένας ασθενής μπόρεσε να περιγράψει ό, τι συνέβαινε στο δωμάτιο , ενώ ελάμβανε CPR , ακόμη και όταν η καρδιά του είχε σταματήσει.

«Ο άνθρωπος περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί στο δωμάτιο, αλλά το σημαντικότερο , άκουσε δύο μπιπ από ένα μηχάνημα που κάνει ένα θόρυβο σε διαστήματα τριών λεπτών . Φαινόταν πολύ αξιόπιστη και όλα όσα είπε είχε συμβεί είχε συμβεί» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.

Η διερεύνηση των ανθρώπων που «επέστρεψαν» στη σφαίρα της ζωής μετά το θάνατο έδειξε ότι το 46% παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα των ψυχικών αναμνήσεων και το 2% έδειξε πλήρη επίγνωση των εξωσωματικών εμπειριών τους. Από εκείνους που ερωτήθηκαν, το 13% ισχυρίζεται ότι αισθάνθηκε να χωρίζεται από το σώμα του.

Κάποιοι ασθενείς μίλησαν για τις αναμνήσεις τους και περιέγραψαν εικόνες της οικογένειας, ζώα και αρκετοί μίλησαν για ένα λαμπερό φως.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νεότερη μελέτη δείχνει την ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Μπορεί η επιστημονική έρευνα να επιχειρεί να δώσει απαντήσεις μεταφυσικού χαρακτήρα, όμως για τους περισσότερους από εμάς, το βασικό ερώτημα, όπως αναφέρει και γνωστό σύνθημα, είναι εάν τελικά υπάρχει ζωή πριν από το θάνατο!

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://rt.com/news/195056-life-after-death-study/
  2. http://www.topontiki.gr/article/85147/Uparxei-zoi-meta-ton-thanato--To-porisma-tis-megaluteris-ereunas-pou-exei-ginei-pote-gia-to-thema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις