Σ.Χόκινγκ: "Το σωματίδιο του Θεού μπορεί να καταστρέψει το σύμπαν"

Αμηχανία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί η άποψη που εκφράζει στον πρόλογο του νέου βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in Space», ο πασίγνωστος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Ο Χόκινγκ υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι το μποζόνιο, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού» θα είναι η αιτία της καταστροφής του κόσμου.


Όπως γράφει το vima.gr, ο Χόκινγκ προλογίζοντας το βιβλίο παρουσιάζεται ως υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.

Η συμπαντική εναλλαγή γίνεται, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μέσω μιας φυσαλίδας την οποία κβαντικές διακυμάνσεις δημιουργούν σε κάποιο κοσμικό κενό.
Η φυσαλίδα αρχίζει να μεγαλώνει και καθώς μεγαλώνει «καταπίνει» τον χώρο, δηλαδή το Σύμπαν στο όποιο δημιουργήθηκε επιτρέποντας έτσι σε ένα νέο Σύμπαν να εγκατασταθεί στη θέση του προηγούμενου. Στη δημιουργία της φυσαλίδας, έστω και άθελά του, παίζει ρόλο το μποζόνιο Χιγκς, οι ιδιότητες του οποίου δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι ασταθές και άρα μπορεί να καταρρεύσει κάποτε.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.koutipandoras.gr/article/123210/i-nea-theoria-toy-hokingk-gia-tin-katastrofi-toy-sympantos-poy-prokalei-amihania-sti

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'