Οι κρατήρες της Σιβηρίας λύνουν το Μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων;

Το έντονο μυστήριο γύρω από την ξαφνική εμφάνιση κρατήρων στο έδαφος της Σιβηρίας υποστηρίζουν ότι έλυσαν Ρώσοι επιστήμονες. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι οι κρατήρες δημιουργήθηκαν μετά από υπόγειες εκρήξεις αερίου. Και προχωρούν ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο εξηγεί τις εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο περιβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων.


«Οι ασυνήθιστα θερμές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμότητα των γεωλογικών ρηγμάτων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, οδήγησαν στη μαζική απελευθέρωση υδριτών αερίου - κρύσταλλοι πάγου που περιέχουν μόρια αερίων, κυρίως μεθανίου - και το σχηματισμό των κρατήρων» δήλωσαν σε τοπικά μέσα οι επιστήμονες του Γεωλογικού και Γεωφυσικού Ινστιτούτου Τροφίμουκ στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας.

«Επιπλέον οι κρατήρες βρίσκονται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικά ρήγματα. Η περιοχή δεν είναι σεισμική αλλά την περίοδο εκείνη υπήρχε έντονη τεκτονική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θερμοκρασία και να λιώσει τους υδρίτες» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Σύμφωνα με τον Ποταπόφ οι αντιδράσεις των υδριτών αερίου εξηγούν και το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, την περιοχή στο δυτικό τμήμα του βόρειου Ατλαντικού όπου έχουν εξαφανιστεί αρκετά πλοία και αεροσκάφη.

«Οι υδρίτες αρχίζουν να αποσυντίθενται, μετατρέποντας το παγωμένο μεθάνιο σε αέριο. Αυτό συμβαίνει μαζικά και οδηγεί σε περισσότερες τέτοιες αντιδράσεις, παράγοντας έτσι τεράστιες ποσότητες αερίου. Το αέριο αυτό θερμαίνει τον ωκεανό με αποτέλεσμα τα σκάφη να βυθίζονται στα νερά του μαζί με μεγάλες ποσότητες αερίων» δήλωσε ο Ποταπόφ. Αντίστοιχα οι εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα είναι μεγάλες και προκαλούν έντονες αναταραχές στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να συντρίβονται.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2787982/bizarre-siberian-craters-solve-mystery-bermuda-triangle-experts-claim-underground-gas-explosions-caused-deep-holes-appear.html
  2. http://tvxs.gr/news/sci-tech/ti-sxesi-exoyn-oi-kratires-tis-sibirias-me-trigono-ton-bermoydon



1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'