Ελληνικός Πολιτισμός: 4000 αιτήσεις για σουβλατζίδικα και καντίνες στην Αμφίπολη

Χιλιάδες αιτήσεις έχουν κατατεθεί στο δημαρχείο της Αμφίπολης για την… ανάπτυξη της περιοχής με σουβλατζίδικα και καντίνες περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.


«Ποια είναι τα επενδυτικά σχέδια σχετικά με το μέλλον της Αμφίπολης. Ποιες δηλαδή επιχειρήσεις θα ανθήσουν την επόμενη ημέρα, όταν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές. Ούτε λίγο ούτε πολύ υποβλήθηκαν στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο (στηριζόμενο από τη ΝΔ) 4.000 αιτήσεις για να δημιουργηθούν γύρω από τον τύμβο καντίνες με «βρώμικα», σουβλατζίδικα.

Ούτε ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε υποδομές στο λιμάνι, ούτε καταστήματα με παραδοσιακά είδη ούτε τίποτα. Να σκεφτείτε ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές που έκαναν όλον τον κόσμο να παραμιλάει, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα».

Αόρατα Γεγονότα
Από το Βήμα

Βεβαίως τι περιμένατε να ανοίξουν βιβλιοπωλεία, πνευματικά κέντρα, πολιτιστικοί σύλλογοι, αίθουσες τέχνης, ωδεία κλπ; Αυτοί είμαστε... Σουβλάκια και βρωμικάδικα. Πάνω απ' όλα το γρήγορο κέρδος και η αρπαχτή. "Να μπορέσω να πάρω μια Cayen ή ένα Navara τουλάχιστον".

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο βιβλιοπωλείο με αρχαιοελληνική γραμματεία στη Νέα Υόρκη το άνοιξε Νιγηριανός μετανάστης, καθώς οι Έλληνες μετανάστες εδώ και 100 χρόνια είναι πολυάσχολοι με εστιατόρια και σουβλατζίδικα.

Γι' αυτό ακριβώς όποιος κι αν είναι θαμμένος στην Αμφίπολη, δεν έχει καμία σημασία και ο θησαυρός θα αποδειχθεί άνθρακες. Θα μεταβληθεί σε τσαντίρ μαχαλά με σουβλάκια και καντίνες...

Με τον πολιτισμό αυτό μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες;

Εύχομαι να με διαψεύσετε.
Αόρατα Γεγονότα
Ο Δήμαρχος το διαψεύδει αλλά η είδηση έχει ήδη πάρει το δρόμο της κι αναπαράγεται παντού.

Το παλαιότερο σουβλατζίδικο όμως είναι δικό μας.
Σουβλάκι "Η Περσεφόνη". Από το 400 π.Χ. μέχρι σήμερα η ίδια αρχαιοελληνική συνταγή που μας έκανε γνωστούς στα πέρατα της αυτοκρατορίας του Αλέξανδρου, με διαλεχτά υλικά από όλα τα μέρη του τότε γνωστού κόσμου.
Ντελίβερι χωρίς χρέωση από την Περσία και τη Βαβυλωνία μέχρι τη Μακεδονία και τις όχθες του Τίγρη και του Ευφράτη.
Χρόνος παράδοσης από μισή ώρα έως 6 μήνες, ανάλογα με την πορεία της εκστρατείας.Αόρατα Γεγονότα
Από το TheThreeMooges


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις