Η εξαγορά της δεκαετίας! Ποια ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ εταιρεία super market εξαγοράζει o Σκλαβενίτης με 20 εκατομμύρια ευρώ;

Το πρώτο βήμα για τη συγχώνευση της Βερόπουλος με τη Σκλαβενίτης έγινε....
Η Βερόπουλος ενισχύεται με περίπου 20 εκ. Ευρώ που είναι σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα για εξαγορά του 60% της Χαλκιαδάκης από τη Σκλαβενίτης. Το ποσοστό αυτό, το κατέχει η Βερόπουλος αλλά οι μετοχές αποτελούν ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς στην οποία έχει αυξημένη δανειακή έκθεση.
Έτσι ουσιαστικά η Βερόοπουλος βελτιώνει την οικονομική της θέση που βρίσκεται στο κόκκινο καθώς υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρέωσεις.

Με την εξέλιξη αυτή η Σκλαβενίτης κάνει την πρώτη δυναμική έξοδο στην επαρχία αποκτώντας ισχυρή παρουσία στην αγορά της Κρήτης και αποκτά ένα δίκτυο το οποίο είναι κερδοφόρο. Το δίκτυο της Χαλκιαδάκης αποτελείται από 38 καταστήματα, εκ των οποίων 5 υπέρ μάρκετ, 20 σούπερ μάρκετ, 1 cash & carry και 7 «καταστήματα γειτονιάς» (convenience stores) .Από την άλλη πλευρά η Βερόπουλος παίρνει βαθιά οικονομική ανάσα χωρίς ωστόσο να λύνει τα προβλήματα ρευστότητας και υποχρεώσεων που έχει.

Δείτε επίσης:
Μπράβο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία "Σκλαβενίτης"

Επισημαίνεται ότι η Πειραιώς είναι χρηματοδότης και της Σκλαβενίτης η οποία είναι εταιρία που παράγει κέρδη και καταβάλει στους μετόχους της μερίσματα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Πειραιώς έχει εκπονήσει σχέδιο εξυγίνασης της Βερόπουλος το οποίο καταλήγει στη συγχώνευση με τη Σκλαβενίτης με πρώτο βήμα τη μεταβίβαση του δικτύου της Χαλκιαδάκης.

Αναδημοσίευση από το Ξυπνήστε Ρε
Αόρατα Γεγονότα

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΑΝ ΑΥΤΟ!! ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'