Ανεξαρτησία της Σκωτίας; Προηγείται το ΝΑΙ...

Το δημοψήφισμα για την ανεξάρτητη Σκωτία είναι περίπου σε εννιά ημέρες και φαίνεται να είναι ένας πραγματικός αγώνας δρόμου με τις αντιμαχόμενες πλευρές στήθος με στήθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το ΝΑΙ έχει ισχνή πλειοψηφία του 51% υπέρ της ανεξαρτησίας.


Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της εκστρατείας που οι υποστηρικτές δίνουν σημασίας στις δημοσκοπήσεις, αναφέρει η εφημερίδα The Sunday Times, η οποία διεξήγαγε δημοσκόπηση στο YouGov.

Το Πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας

Η ένωση της Σκωτίας με την Αγγλία και την Ουαλία συνέβη το 1707, αλλά αυτό θα είναι το τέλος. Στις 18 Σεπτεμβρίου, οι Σκωτσέζοι θα πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα για πιθανή ανεξαρτητοποίηση.

Η Σκωτία είναι οικονομικά ανεξάρτητη από την Αγγλία, καθώς και η Σκωτία, στη Βόρειο Θάλασσα έχει αρκετό πετρέλαιο. Εκτιμάται σε 24 δισεκατομμύρια βαρέλια. Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας λένε ότι θα παραμείνει σε νομισματική ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο και η λίρα θα διατηρηθεί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Λονδίνου δεν αισθάνεται τίποτα. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η αβεβαιότητα σχετικά με το μελλοντικό νόμισμα της Σκωτίας είναι επικίνδυνη. Αν η Σκωτία είναι πραγματικά ανεξάρτητη, οι αποταμιευτές μπορούν να αισθανθούν υποχρεωμένοι να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες της Σκωτίας.
Μετάφραση από τα ολλανδικά από το http://hetpodium.org Αόρατα Γεγονότα

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε από το ινστιτούτο TNS Scotland σε δείγμα 900 συμμετεχόντων, οι οπαδοί της ανεξαρτησίας φτάνουν στο 38% των ψήφων, ενώ ποσοστό 39% συγκεντρώνουν οι ψηφοφόροι που έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης της ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αναποφάσιστοι αριθμούν το 23% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «ναι» ή «όχι» στην ανεξαρτησία, υπάρχει απόλυτη ισοψηφία με το 41% των ψήφων εν όψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά και οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της εκστρατείας θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους για τα οφέλη των εκστρατειών τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου TNS, Τομ Κόστλι.

Για τους οπαδούς της εκστρατείας «Better Together», που θέλουν την παραμονή της Σκωτίας στην ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ένα σημάδι ότι θα μετρήσει κάθε ψήφος.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
http://www.koutipandoras.gr/article/121959/thriler-dimopsifisma-gia-tin-anexartisia-tis-skotias
http://hetpodium.org/onafhankelijk-schotland-voor-het-eerst-is-meerderheid-voor/

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Η ανάρτηση με τίτλο Ανεξαρτησία της Σκωτίας; Προηγείται το ΝΑΙ... από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'