Αυστραλία: Ζήτηση για αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, χαλαρώνει τα κριτήρια έκδοσης βίζας

Αλλοδαπούς υπαλλήλους και εργάτες ζητάει η Αυστραλία, με την κυβέρνηση της χώρας να σχεδιάζει την «προσέλκυση» από το εξωτερικό μηχανικών αυτοκινήτων, μαραγκών, κτιστών, παιδοκόμων, φροντιστών ηλικιωμένων, μαγείρων, νοσοκόμων, διευθυντών επιχειρήσεων και πολλών άλλων κατηγοριών, με 10% χαμηλότερες αμοιβές από αυτές που προβλέπουν οι προϋποθέσεις παροχής βίζας.


Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη χαλάρωση των γλωσσικών κριτηρίων εκδοσης της επίμαχης βίζας, ώστε να εξασφαλίζουν άδεια εισόδου στη χώρα και αλλοδαποί τεχνίτες με περιορισμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Δείτε επίσης:

Τα συνδικάτα κατηγορούν την κυβέρνηση που υποστηρίζει ότι η μεγάλη έλλειψη ειδικευμένων χεριών απειλεί διάφορους κλάδους της παραγωγής με σημαντικό κόστος στην εθνική οικονομία, ότι υιοθετεί τις προτάσεις της εργοδοσίας για μαζική εισαγωγή φθηνών εργατικών χεριών, που θα λειτουργήσουν ως μοχλοί πίεσης στους ντόπιους εργαζομένους.

Τα εργατικά συνδικάτα θεωρούν το κυβερνητικό σχέδιο μεθοδευμένη προσπάθεια μείωσης των μισθών των αυστραλών εργαζομένων και εκτιμούν ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλει τις ιδιωτικές συμβάσεις απασχόλησης με χαμηλότερες αμοιβές και υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας. Η βοηθός του υπουργού Μετανάστευσης, Μικαέλα Κας πάντως δηλώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να πλαισιώσει και όχι να αντικαταστήσει τους αυστραλούς εργαζομένους».

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'