Άχρηστα τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα από τη Παρασκευή

Αρκεί να ξέρετε τον αριθμό ΙΜΕΙ
Παντελώς άχρηστα θα είναι από μεθαύριο Παρασκευή τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, καθώς τίθεται σε εφαρμογή απόφαση που υποχρεώνει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν κάθε κλεμμένη συσκευή.
Αυτό σημαίνει ότι αν σας κλέψουν το κινητό και το δηλώσετε, η εταιρία είναι υποχρεωμένη να καταστήσει άχρηστη τη συσκευή απενεργοποιώντας την πλήρως. Έτσι το κινητό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε με άλλη κάρτα SIM.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός, ο οποίος αποτελεί την «ταυτότητα» της συσκευής καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο, μπορεί να εντοπιστεί: είτε στη συσκευασία της συσκευής, είτε πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή, είτε με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής.

Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.

Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'