Δώρο Σαμαρά-Βενιζέλου στη Τουρκία -Χάνεται μόνιμα η Ρωσική αγορά;

Ιδιαίτερα ωφελημένη βγαίνει η Τουρκία από το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στα αγροδιατροφικά προϊόντα των δυτικών χωρών, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.


Ο Μεχμέτ Μπουγιούκεκσι, επικεφαλής του Επιμελητηρίου των Εξαγωγικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας (TIM) επισήμανε πως αναμένει μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές πουλερικών και θαλασσινών προς τη ρωσική αγορά, ενώ πρόσθεσε πως οι τουρκικές εταιρείες θα μπορούσαν επίσης να καλύψουν ένα μέρος της ρωσικής ζήτησης για φρούτα και λαχανικά. «Η ζήτηση από τη Ρωσία για τουρκικά προϊόντα αυξήθηκε αφού τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί στις εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.», δήλωσε ο Μπουγιούκεκσι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, δήλωσε πως οι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση της Ρωσίας προσφέρουν μια ευκαιρία στην χώρα του να αυξήσει τις εξαγωγές της, όχι μόνο αυτές των τροφίμων, αλλά και καταναλωτικών ειδών γενικότερα. «Βλέπω τη Ρωσία ως μια ευκαιρία για την Τουρκία. Δεν νομίζω ότι τα προβλήματα ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση θα είναι μακρόχρονα», δήλωσε στο Reuters o Ζεϊμπεκτσί, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή η ευκαιρία μπορεί να εξελιχθεί σε μια ισχυρή, μακροπρόθεσμη, εταιρική σχέση.

Η Τουρκία και κράτη της Λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία μοιάζουν να είναι οι χώρες που θα επωφεληθούν περισσότερο από την απόφαση της Μόσχας να απαγορευθεί η εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία του μεγαλύτερου μέρους των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Επίσης την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του ήλθε σε συμφωνία με την Αίγυπτο για την διευκόλυνση των εξαγωγών αιγυπτιακών αγαθών προς τη ρωσική αγορά.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'