"Αγνοούνται" τα φιδάκια της Παναγίας στη Κεφαλονιά - Φοβούνται οι κάτοικοι

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο παρελθόν ακίνδυνα φιδάκια έβγαιναν από τις φωλιές τους και…. κατέκλυζαν μοναστήρι της Παναγίας Φιδούσας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς. Φέτος όμως τα «θεϊκά» ερπετά είναι άφαντα!!! Κανείς μέχρι τώρα δεν τα έχει δει, με αποτέλεσμα να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ιερείς και πιστοί!



Πού πήγαν φέτος τα «φιδάκια της Παναγίας» γιατί δεν εμφανίστηκαν στην Κεφαλονιά;

Αυτό αναρωτιούνται οι κάτοικοι στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, τα ακίνδυνα ερπετά έκαναν την εμφάνιση τους και κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους πιστούς ακίνδυνα, μέχρι την ημέρα της γιορτής, το Δεκαπενταύγουστο, όταν κρύβονται και πάλι στις φωλιές τους.

Τα περίεργα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς συνδέονται με καλοτυχία.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή σχεδόν στο νησί, ενώ πιο πρόσφατα, το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 – χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.

Τώρα, πιθανολογείται πως έγινε… το αντίστροφο, δηλαδή πως οι ισχυροί σεισμοί του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επηρέασαν με κάποιο τρόπο τα πλάσματα αυτά.

Το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρκόπουλο έγινε και σχετική δέηση από τον εφημέριο πατερα Πέτρο Ανδρεάτο στο παλιό καμπαναριό, εκεί που βγαίνουν κάθε χρόνο.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και το kefaloniapress.gr, όλοι ελπίζουν να τα δουν τις επόμενες μέρες στα σπίτια και την εκκλησία τους κανονικά.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'