Και στη Ρουμανία ο Έμπολα μετά τη Γερμανία; Δοκιμή φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί μόνο σε μαϊμούδες

Συμπτώματα Έμπολα εμφανίζει 51χρονος Ρουμάνος, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου. Γι’ αυτόν το λόγο βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι. Αν το κρούσμα επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον ιό Έμπολα τότε η Ρουμανία γίνεται η τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα που προσβάλλεται από τον ιό σε ελεγχόμενες ευτυχώς συνθήκες καραντίνας.


Το Σάββατο το βράδυ νεαρός άντρας ζήτησε ιατρική βοήθεια στο Αμβούργο. Ο άνδρας αυτός εμφανίζει συμπτώματα Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο. Έφτασε στη Γερμανία με πτήση από Αφρική.

Την ίδια ώρα, το πειραματικό φάρμακο «ZMapp» θα χορηγηθεί στον 75χρονο ισπανό ιεραπόστολο Μιγκέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη. Οι θεράποντες γιατροί του ζήτησαν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή του φαρμάκου, το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, μεγάλο κίνδυνο για τη διασπορά της ασθένειας παρουσιάζουν οι διεθνείς πτήσεις καθώς συνδέουν την εστία της μόλυνσης με μη μολυσμένες περιοχές. Οι επιστήμονες διχάζονται αν ο ιός είναι τελικά αερομεταφερόμενος ή όχι.

Η υγεία των δύο αμερικανών ασθενών οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον Εμπολα βελτιώθηκε μετά από τη χορήγηση του «ZMapp», ωστόσο παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο φάρμακο ή σε άλλη θεραπεία που επίσης τους χορηγήθηκε. Επιπλέον, είναι άγνωστο αν το «ZMapp» έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Δείτε επίσης:

Στο μεταξύ, αναφορικώς με τον ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής του Τορόντο, αρνητικές για τον ιό Εμπολα ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στον Καναδά από τη Νιγηρία, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και νοσηλευόταν στην απομόνωση μετά από την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων.

Επίσης η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποιο φάρμακο ή εμβόλιο για τον ιό. Οι σοβιετικοί επιστήμονες εργάζονταν σε αυτό το πρόβλημα στην πραγματικότητα από την αρχή του Έμπολα το 1976. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η επιστημονική ελίτ της χώρας ασχολούνται ενεργά με τη μελέτη του Filovirus (Ο Έμπολα ανήκει στην οικογένεια filoviride, το γένος ebolavirus).

Και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται αρχικά εγχώρια εμβόλιο που αναπτύχθηκε στο Νοβοσιμπίρσκ "φορέα".

Ας ελπίσουμε ότι τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά όχι μόνο σε μελέτες σε ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους. Θα θέσουν την μόλυνση υπό αποτελεσματικό έλεγχο.

Συγγραφή-Μεταφράσεις-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.koutipandoras.gr/article/119956/o-empola-htypise-tin-porta-tis-roymanias-dokimazoyn-se-ispano-farmako-poy-ehei
  2. http://www.gazeta.ru/social/2014/08/09/6168645.shtml
  3. http://aorata-gegonota.blogspot.com/2014/08/blog-post_60.html


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Και στη Ρουμανία ο Έμπολα μετά τη Γερμανία; Δοκιμή φαρμάκων που έχουν χορηγηθεί μόνο σε μαϊμούδες από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'