Πως να Σταματήσετε το Facebook να Χρησιμοποιεί το Ιστορικό Περιήγησης σας

Μια δυο εβδομάδες πριν, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι προκειμένου να μας εξυπηρετήσει με στοχευμένες διαφημίσεις, θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα μας που συλλέγει από τις εφαρμογές. Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι το Facebook θα χρησιμοποιεί πλέον το ιστορικό περιήγησής σας για να κερδίσει χρήματα και να βοηθάει και τους διαφημιζόμενους του.


Σήμερα, πρόκειται να σας βοηθήσουμε στο πώς να σταματήσετε το Facebook από τη χρήση του ιστορικού περιήγησης σας, αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει εντελώς το Facebook από την αποθήκευση των δεδομένων σας, αλλά τουλάχιστον εν μέρει.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος λογισμικού αποκλεισμού διαφημίσεων, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία.

1. Για να αποφύγετε τα δεδομένα σας να μοιράζονται θα πρέπει να επισκεφθείτε το Digital Advertising Alliance και να τους ενημερώσετε ότι δεν θέλετε το Facebook να μοιραστείτε τα δεδομένα σας.

2. Μόλις είστε εδώ πηγαίνετε απλώς προς τα κάτω και ψάξτε για το Facebook. Τσεκάρετε τώρα το πλαίσιο μπροστά από το Facebook και το πλαίσιο μπροστά από οποιοδήποτε άλλο σάιτ μπορεί να θέλετε να σταματήσει τη συλλογή των δεδομένων σας και κάντε κλικ στο "Submit your choice".

Δείτε επίσης:
Μαζικό Ψυχολογικό Πείραμα από την Facebook -Μετέτρεψε τα Δεδομένα feeds των Χρηστών για το σκοπό αυτό

3. Θα δείτε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι η αίτησή σας έχει ολοκληρωθεί γι αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.


Δείτε επίσης:
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ...ΣΤΟ..FACEBOOK...!!
Πως να σταματήσετε το Facebook να αποθηκεύει τα δεδομένα σας σε κινητά τηλέφωνα:

Οι χρήστες έχουν μετατοπιστεί από τους προσωπικούς υπολογιστές σε συσκευές κινητών και για αυτούς τους χρήστες εξηγούμε πώς να σταματήσουν το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο σάιτ από την αποθήκευση του ιστορικού περιήγησής.

Για χρήστες iOS:

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις και να πηγαίνετε στο General>Restrictions>Advertising (under the “Privacy” section) ή Γενικά> Περιορισμοί> Διαφήμιση (κάτω από την ενότητα "Απόρρητο"). Γυρίστε το διακόπτη στο Limit Ad Tracking και είστε έτοιμοι.

Για τους χρήστες Android:

Τώρα, αν χρησιμοποιείτε Android, μεταβείτε στο Google Settings>Ads>Opt Out of Interest-Based Ads ή Ρυθμίσεις Google> Διαφημίσεις> Επιλογή εκτός διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος και περιηγηθείτε με το μυαλό σας εν ειρήνη.

Μπορείτε τώρα να περιηγηθείτε ήσυχα χωρίς να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://hackread.com/?s=Facebook
  2. http://www.aboutads.info/choices/#completed
  3. http://gizmodo.com/how-to-stop-facebook-from-sharing-your-browsing-history-1589918083?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Πως να Σταματήσετε το Facebook από το να Χρησιμοποιεί το Ιστορικό Περιήγησης σας από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'