Τα Τεράστιας Έκτασης Σκουπιδονήσια του Ειρηνικού Ωκεανού (ΦΩΤΟ)

Τα Τεράστιας Έκτασης Σκουπιδονήσια του Ειρηνικού Ωκεανού (ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα
Πριν από λίγα χρόνια εντοπίσθηκε η παρουσία μεγάλων συγκεντρώσεων σκουπιδιών σε ωκεανούς της Γης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις λεγόμενες «σκουπιδόμαζες» που σχηματίζονται στο κέντρο κάθε ωκεανού από κυκλωτικά θαλάσσια ρεύματα, όπως η διαβόητη «Μεγάλη Σκουπιδόμαζα» του Βορείου Ειρηνικού.
Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι εντοπίσθηκαν νέες μεγάλες σκουπιδομάζες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με τους ερευνητές δημιουργούνται πλέον μόνιμες νησίδες σκουπιδιών στους ωκεανούς ενω διαπίστωσαν ότι ορισμένα θαλάσσια είδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε αυτά τα πλαστικά νησιά και να τα χρησιμοποιούν ως τόπο κατοικίας.

Δείτε επίσης:
Νησί σκουπιδιών μεγέθους ίσο με την πολιτεία του Τέξας κινείται προς τις ακτές των ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι η πρώτη καταγραφή αυτών των σκουπιδομαζών έγινε το 1997 όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σκαφών τύπου γιοτ από το Λος Αντζελες στη Χονολουλού ο επικεφαλής ενός εκ των πληρωμάτων, ο καπετάνιος Τσαρλς Μουρ εντόπισε μια σκουπιδομάζα.

Τα μέλη της νέας αποστολής ταξίδεψαν με ένα μικρό σκάφος στην περιοχή της Μεγάλης Σκουπιδομάζας που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1600 χλμ από τις αμερικανικές ακτές. Οι ερευνητές εντόπισαν μια σειρά από νέες σκουπιδομάζες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι νέες σκουπιδομάζες όχι μόνο μοιάζουν να είναι σταθερές και μόνιμες αλλά έχουν αρχίσει να δημιουργούνται σε αυτές κανονικά οικοσυστήματα.
Τα Τεράστιας Έκτασης Σκουπιδονήσια του Ειρηνικού Ωκεανού (ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές τα πλαστικά νησιά αρχίζουν να λειτουργούν με τρόπο ανάλογο με εκείνο των κοραλλιογενών υφάλων. Η αύξηση των σκουπιδιών στην περιοχή όπως εκτιμούν οι ερευνητές οφείλεται στο μεγάλο τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 2011. Το τσουνάμι παρέσυρε πολλούς τόνους σκουπιδιών στην ανοικτή θάλασσα τα οποία τελικά κατέληξαν στην περιοχή της Μεγάλης Σκουπιδομάζας η οποία όπως υπολογίζουν οι ερευνητές έχει πλέον έκταση όσο εκείνη του Τέξας.

Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'