Βρικόλακες ανά την Ευρώπη, Αρχαιολογικό Μυστήριο στην Αγγλία...Όλες οι Εξελίξεις (ΦΩΤΟ)

Βρικόλακες ανά την Ευρώπη, Αρχαιολογικό Μυστήριο στην Αγγλία...Όλες οι Εξελίξεις (ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα
Δύο πρόσφατες αρχαιολογικές ιστορίες έχουν αποσπάσει κάποια προσοχή στα μέσα ενημέρωσης. Πρώτον, στη νότια Πολωνία ανακαλύφθηκε νεκροταφείο που περιείχε τέσσερις σκελετούς που είχαν το κεφάλι τους θαμμένο ανάμεσα στα πόδια τους.
Το Radio Poland εξηγεί ότι "σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, αυτό απέτρεπε ένα πιθανό βρικόλακα από την εύρεση του ή την επιστροφή του στη γη των ζωντανών. Δεν υπήρχε ίχνος στο έδαφος ταφής των τυχόν επίγειων αγαθών, όπως κοσμήματα, ζώνες ή πόρπες."

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός δρόμου κοντά στην Πολωνική πόλη Gliwice. Θ γίνουν τεστ για να καθοριστεί πότε θάφτηκαν οι σκελετοί, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι χρονολογούνται από τους πρώιμους νεότερους χρόνους. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο από το Radio Πολωνία.

Δείτε επίσης:
Άλλα ευρήματα της «βρικολάκων» θαμμένων σε νεκροταφεία περιλαμβάνουν μια γυναίκα που βρέθηκε στη Βενετία της οποίας το κρανίο είχε καρφωθεί στο στόμα με ένα τούβλο, πάνω από 100 σκελετοί βρικολάκων που βρέθηκαν στη Βουλγαρία που είχαν μια σιδερένια βέργα καρφωμένη στο στήθος τους, ενώ στην Ιρλανδία έχουν σφηνωμένες μεγάλες πέτρες στα στόματα των σκελετών για να τους αποτρέψουν από την ανάσταση τους.

Εν τω μεταξύ, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Somerset της Αγγλίας, έμειναν έκπληκτο όταν ανακάλυψαν μια μεγάλη περιοχή μεσαιωνικών κτιρίων. Δεν υπάρχουν αρχεία της περιοχής, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με το κοντινό Glastonbury Abbey. Οι πλάκες οροφής, τα υαλωμένα κεραμικά πλακάκια οροφής και τα διακοσμημένα πλακάκια δαπέδου δείχνουν ότι ήταν σημαντικά κτίρια υψηλού κύρους.
Βρικόλακες ανά την Ευρώπη, Αρχαιολογικό Μυστήριο στην Αγγλία...Όλες οι Εξελίξεις (ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα

Ο Bob Davis, κύριος Αρχαιολόγος Κτιρίων για το Wessex Archaeology, εξηγεί, "Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα και ως εκ τούτου είναι πολύ συναρπαστικό, ιδιαίτερα καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μια τέτοια περιοχή υπήρξε ποτέ εδώ. Η προκαταρκτική χρονολόγηση οστράκων που βρέθηκαν στο Longforth Farm δείχνουν ότι τα κτίρια που κατοικήθηκαν μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Σε κάποια φάση, ωστόσο, τα κτίρια εγκαταλείφθηκαν, τα αξιοποιήσιμα οικοδομικά υλικά έπεσαν θύματα ληστείας και ανακυκλώθηκαν και η περιοχή ξεχάστηκε."

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Wessex Archaeology.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/141129,Vampire-graveyard-found-in-Poland
  2. http://www.wessexarch.co.uk/blogs/news/2013/07/08/mystery-medieval-archaeological-site-uncovered-somerset-housing-development


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Βρικόλακες ανά την Ευρώπη, Αρχαιολογικό Μυστήριο στην Αγγλία...Όλες οι Εξελίξεις (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'