Μυρμήγκια Δράκουλες! Πίνουν το αίμα από τις Προνύμφες τους

Μυρμήγκια Δράκουλες! Πίνουν το αίμα από τις Προνύμφες τους Αόρατα Γεγονότα
Στη Μαδαγασκάρη, υπάρχουν έξι είδη μυρμηγκιών που έχουν παράξενες βαμπιρικές τάσεις κερδίζοντας το πραγματικά φοβερό ψευδώνυμο "Μυρμήγκια Δράκουλες". Και οι έξι ποικιλίες συμμετέχουν σε μια μακάβρια συμπεριφορά που ονομάζεται "μη καταστροφικός κανιβαλισμός", στην οποία η βασίλισσα και τα εργαζόμενα μυρμήγκια στη πραγματικότητα πιπιλίζουν το αίμα από τις δικές τους νέες προνύμφες.


Σύμφωνα με το LiveScience, ερευνητές στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια δημοσίευσαν πρόσφατα μια μελέτη στο περιοδικό ZooKeys για τις συνήθειες των αιμοβόρων πλασμάτων - τα οποία εμπίπτουν στο γένος Mystrium, με εξίσου φοβερά ονόματα ειδών, όπως λαβύρινθος, καθρέφτης και σκιά.  

Αν και η ύπαρξη των Μυρμηγκιών τύπου Δράκουλα πραγματικά διαπιστώθηκε πριν από μια δεκαετία, μόλις τώρα οι επιστήμονες μπόρεσαν να διακρίνουν τους μεταξύ τους διαφορετικούς τύπους ειδών βασισμένοι στην κατανόηση των αρχικών πολιτειών των μυρμηγκιών, αντί να τα κατατάσσουν ανάλογα με τους κοινωνικούς και ρόλους το ζευγάρωμα που υιοθετούν αργότερα στη ζωή τους.

Δείτε επίσης:


Μυρμήγκια Δράκουλες! Πίνουν το αίμα από τις Προνύμφες τους Αόρατα Γεγονότα

Ανάμεσα στα πολλά παράξενα χαρακτηριστικά των μυρμηγκιών τύπου Δράκουλα είναι οι πολλαπλές μορφές αναπαραγωγής τους που τα διαφοροποιούν από τα περισσότερα είδη μυρμηγκιών και την ικανότητα ορισμένων μυρμηγκιών Δράκουλα να αλλάξουν ρόλους μέσα στην αποικία (όπως οι μη γόνιμες εργάτριες μετατρέπονται σε γόνιμες, ωοτόκες βασίλισσες), το οποίο μέχρι τώρα εκάνε εξαιρετικά δύσκολη τη κατάταξη του από τους εντομολόγους.  

Ξέρετε ακριβώς τι χρειάζονται αυτά τα μυρμήγκια Δράκουλα; Ένα γιγαντιαίο υπόγειο Γκόθικ κάστρο μυρμηγικιών!

Έρευνα-Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
  1. http://www.livescience.com/747-ants-rule-world.html
Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Μυρμήγκια Δράκουλες! Πίνουν το αίμα από τις Προνύμφες τους από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'