Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα
Η άσφαλτος έλιωσε και απαγορεύεται η διέλευση από την περιοχή λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Συναγερμό σήμαναν οι γεωλόγοι για την πιθανότητα έκρηξης ενός ηφαιστείου που όμοιά της δεν έχει δει ο πλανήτης τα τελευταία… 74.000 χρόνια. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε χιλιάδες χρόνια μετά. Μήπως σας θυμίζει την ταινία 2012; Διαβάστε τι γράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) Αόρατα Γεγονότα

Ένας δημοφιλής δρόμος μέσα από το Εθνικό Πάρκο τουYellowstone έκλεισε την Πέμπτη, όταν η άσφαλτος άρχισε να λιώνει.

Οι φορείς του πάρκου λένε ότι η υπερβολική ζέστη από τις θερμικές περιοχές κάνει το καυτό λάδι να βγάζει μπουρμπουλίθρες στην επιφάνεια του Firehole Lake Drive, ένα γραφικό βρόχο 5.5 χιλιομέτρων που περνάει από Great Fountain Geyser, το White Dome Geyser και τη λίμνη Firehole.

Το Twitter του Yellowstone δημοσίευσε μια φωτογραφία του λιωμένου δρόμου:


"Βασικά έκανε την άσφαλτο σούπα," είπε ο εκπρόσωπος του πάρκου Dan Hottle στη USA Today. "Έκανε τον ασφάλτινο δρόμο σούπα βρώμης."


Δείτε επίσης:

Η ίδια θερμική ενέργεια που έλιωσε τον δρόμο είναι αυτή που δίνει στο διάσημο πάρκο τα geysers, τις ιαματικές πηγές, τα mudpots και τα fumaroles. Αλλά προς το παρόν, κάποια από αυτά τα θαύματα της φύσης θα είναι εκτός ορίων και οι υπάλληλοι ζητούν από οδηγούς και πεζοπόρους να αποφεύγουν την περιοχή.

"Υπάρχουν πολλές άλλα σπουδαία αξιοθέατα για να δείτε θερμικά φαινόμενα στο πάρκο," είπε ο Al Nash, ένας άλλος εκπρόσωπος του Yellowstone, στο Associated Press.
"Εγώ δεν θα διακινδύνευα τον προσωπικό μου τραυματισμό για να δω αυτά τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια αυτής της προσωρινής απαγόρευσης."

Το πάρκο λέει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για αρκετές ημέρες, αλλά η ημερομηνία επαναλειτουργίας δεν έχει ανακοινωθεί. Οι επισκέπτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Yellowstone να καλέσουν στο (307) 344-2117 για να μάθουν τις τρέχουσες οδικές συνθήκες.




Έρευνα-Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/07/10/yellowstone-geyser-national-park-thermal/12491939/
  2. http://www.nps.gov/yell/naturescience/geothermal.htm


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Έκτακτο Προσοχή! Έλιωσε η Άσφαλτος στο Γέλοουστόουν! Ετοιμάζεται το Υπερηφαίστειο; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

3 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. ρε παιδιά λιώνει η άσφαλτος και τα δέντρα δίπλα ειναι καταπράσινα.....κόψτε την τρομοκρατία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρχές απαγόρευσαν τις επισκέψεις...δεν πρόκειται για τρομοκρατία αλλά για πραγματικότητα...δες και τις αμερικάνικες εφημερίδες. Το γεγονός όντως ισχύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο δρομος λιωνει απο τους χιλιάδες βαθμους κελσίου και η πανιδα απο διπλα , δεντρα , χορτα κτλ ειναι μια χαρά.κοινος πάλι μαλακιες γραφουνε οι Αμερικανοι και φυσικα και ο Καλογερακης μαζι που πινει καφε με τον Απολλωνα και σας πουλαει βιβλια και σας δουλευει όλους και τα οικονομαει χοντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'