Πως πέθανε ο Richard Rockefeller -Ποιος ήταν (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Η οικογένεια Rockefeller, μετά τον εορτασμό των 99ών γενεθλίων του δισεκατομμυριούχου πατριάρχη Δαβίδ (David), σχεδιάζει τώρα κηδεία για το γιατρό γιο του μετά από το πρωινό (βραδυνή ώρα Ελλάδος) αεροπορικό δυστύχημα του.

Ο Richard Rockefeller πέθανε κατά τον έλεγχο του ιδιωτικού του αεροσκάφους, ένα Piper Meridian PA-46, όταν το μονοκινητήριο σκάφος του συνετρίβη την Παρασκευή υπό άθλιες καιρικές συνθήκες λίγα λεπτά μετά την απογείωση από το Αεροδρόμιο του Westchester County.


Αν και αρκετές άλλες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της βροχής, ομίχλης και κακής ορατότητας, o βετεράνος πιλότος Rockefeller επέλεξε να απογειωθεί στις 8:08 το πρωί από το διάδρομο 16 και γρήγορα χάθηκε από το ραντάρ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

O Rockefeller, 65 ετών, βρέθηκε νεκρός μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου του, το οποίο μόλις είχε χτυπήσει ένα σπίτι και ένα άλλο κτίριο στο Stratford Stables, μόλις μισό μίλι από το αεροδρόμιο White Plains.

Το δυστύχημα συνέβη τόσο γρήγορα που ο Rockefeller δεν είχε χρόνο για μια κλήση SOS, δήλωσαν oi αξιωματούχοι. Ένα κομμάτι του πτερύγιου του αεροπλάνου κρεμόταν ταλαντευόμενο από κλαδεμένο πεύκο καθώς η αστυνομία στο Purchase, της Νέα Υόρκης, περίμενε την άφιξη των πραγματογνωμόνων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών.

Άλλα μεγάλα δέντρα στην πορεία του αεροπλάνου ήταν χτυπήθηκαν και ένας τροχός του αεροσκάφους πετάχτηκε περίπου 15 μέτρα μακριά από τα κύρια συντρίμμια. Κανείς στο έδαφος δεν τραυματίστηκε.

O Rockefeller, ο αξιοσέβαστος μεγάλος εγγονός του ιδρυτή της Standard Oil, John D.Rockefeller του πρεσβύτερου, πετούσε τακτικά το αεροσκάφος του και είχε εμπειρία πτήσης δεκαετιών, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της οικογένειας.

"Είναι μια τρομερή τραγωδία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Fraser Seitel. "Η οικογένεια είναι σε κατάσταση σοκ. Ο Richard ήταν ένα θαυμάσιος και αγαπημένες αδελφός, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο παππούς."

Ο Rockefeller, του Falmouth, στο Μέιν, πετούσε μόνος και το κατευθυνόταν σπίτι μετά τα γενέθλια του πατέρα του. "Έφαγε δείπνο με τον πατέρα του, χθες το βράδυ για να γιορτάσουν τα 99α γενέθλιά του", δήλωσε ο Seitel. "Είναι τρομερή η θλίψη."

Η Nancy η χήρα του γιατρού, φτάνοντας στην ιδιοκτησία του στο Maine, αρνήθηκε να σχολιάσει. Το ζευγάρι ήταν γονείς δύο ενήλικων παιδιών. Ο David Rockefeller είναι ο παλαιότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, με μια περιουσία καθαρής αξίας ύψους 2,7 δισ.δολαρίων. Είναι ο αδελφός του τελευταίου αντιπροέδρου και Κυβερνήτη της Νέα Υόρκης, Nelson Rockefeller. Το μικρό αεροπλάνο έπεσε κοντά στο SUNY Purchase.

Ο Richard Rockefeller ήταν ένας γιατρός με μια λαμπρή καριέρα που περιελάμβανε την άσκηση της προεδρίας του γνωμοδοτικού συμβουλίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα των ΗΠΑ το 1.989-2010.
Ο γιατρός υπηρέτησε ως διαχειριστής για το φιλανθρωπικό ίδρυμα, Rockefeller Brothers Fund. Πρόσφατα εργαζόταν για τη θεραπεία PTSD για τους τραυματίες βετεράνους, δήλωσε ο Seitel.

Ο Rockefeller, απόφοιτος του Χάρβαρντ, άσκησε την ιατρική στο Πόρτλαντ, του Μέιν. Ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Maine Coast Heritage Trust των Συντηρητικών.

"Το έργο του για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο το Maine ήταν τεράστιο", δήλωσε ο Timothy Glidden, ο πρόεδρος της ομάδας. "Ήταν εκεί πραγματικά με σηκωμένα τα μανίκια να δουλεύει".

Ο Rob Astorino Σερίφης του Westchester County (Executive) είπε ότι επικοινώνησε με μέλη της οικογένειας Ροκφέλερ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

"Μπορώ να φανταστώ ότι είναι όλοι ταρακουνημένοι", δήλωσε ο Astorino. "Χθες ήταν μια ωραία μέρα για την οικογένεια...και σήμερα αντιμετωπίζουν μια απόλυτη τραγωδία."

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.nydailynews.com/news/national/single-engine-plane-crashes-suny-purchase-campus-westchester-report-article-1.1828480#
  2. http://online.wsj.com/articles/richard-rockefeller-dies-in-plane-crash-near-westchester-county-airport-in-new-york-1402674448



  Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Πως πέθανε ο Richard Rockefeller -Ποιος ήταν (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'