H Σύγκρουση Πλανητών που δημιούργησε τη ΓΗ (κάτι μας θυμίζει)


Την σύγκρουση που οδήγησε στη δημιουργία του φεγγαριού κατάφεραν να κατανοήσουν για πρώτη φορά οι επιστήμονες μελετώντας σεληνιακά πετρώματα.


Τα πετρώματα που συλλέχθηκαν από τους αστροναύτες στις αποστολές Apollo της NASA μελετήθηκαν εκ νέου με ηλεκτρονικά μικροσκόπια σάρωσης και δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους επιστήμονες να ανιχνεύσουν σε αυτά τα πρώτα χημικά ίχνη ενός πλανήτη στο μέγεθος του Αρη που φαίνεται πώς συγκρούστηκε με τη Γη πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Οταν ο αρχαίος πλανήτης Θεία, έσπασε πάνω στη Γη, τα συντρίμμια εκτοξεύθηκαν στο διάστημα και από αυτά σχηματίστηκε το φεγγάρι.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Ντάνιελ Χερβαρτζ από το Πανεπιστήμιο Κοτινγκεν της Γερμανίας ανέφεραν τα νέα ευρήματα σχετικά με την σύγκρουση της Γης με τον πλανήτη Θεία την Πέμπτη στο περιοδικό Science

«Αν το φεγγάρι σχηματίστηκε κυρίως από τα θραύσματα της Θείας, όπως είχε προβλεφθεί από τα περισσότερα αριθμητικά μοντέλα, η Γη και η Σελήνη θα πρέπει να διαφέρουν» αναφέρει η μελέτη.

Ωστόσο οι ερευνητές εξηγούν ότι στην πραγματικότητα η Θεία και η Γη ήταν χημικώς όμοιες και ότι πιθανώς η Γη αργότερα να χτυπήθηκε από έναν κομήτη ή αστεροειδή που δημιούργησε το νερό των πρωτο-ωκεανών αναδιατάσσοντας τη χημεία και το οξυγόνο της.

Αναδημοσίευση από το Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μελετώντας το ως άνω δημοσίευμα επαληθεύουμε την γνωστή σε εμάς θεωρεία του Φαέθωνα ή Μαρντούκ...της Τιαμάτ. Έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στις συγκεκριμένες θεωρίες.

Επιμέλεια-Απόδοση ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'