Μαζικό Ψυχολογικό Πείραμα από την Facebook -Μετέτρεψε τα Δεδομένα feeds των Χρηστών για το σκοπό αυτό

Επιστήμονες στο Facebook έχουν δημοσιεύσει ένα έγγραφο που δείχνει ότι χειραγωγούν το περιεχόμενο που βλέπουν περισσότεροι από 600.000 χρήστες σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν αυτό θα επηρεάσει τη συναισθηματική τους κατάσταση.
Το έγγραφο, "Πειραματική απόδειξη της μαζικής κλίμακας συναισθηματικής μετάδοσης μέσω των κοινωνικών δικτύων", δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Δείχνει πώς οι επιστήμονες δεδομένων του Facebook οι επιστήμονες δεδομένων μετέτρεψαν τον αλγόριθμο που καθορίζει ποια δημοσιεύματα εμφανίζονται στις ειδήσεις των χρηστών, τα λεγόμενα feeds. Συγκεκριμένα οι ερευνητές έστρεψαν τον αριθμό των θετικών ή αρνητικών όρων που βλέπουν οι αναγνώστες από τυχαία επιλεγμένους χρήστες.
Το Facebook στη συνέχεια ανέλυσε τις μελλοντικές δημοσιεύσεις αυτών των χρηστών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να δει αν οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν με αυξημένη θετικότητα ή την αρνητικότητα των δικών τους, απαντώντας έτσι στο ερώτημα του κατά πόσον οι συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να μεταδοθούν σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Αποτέλεσμα: Μπορούν!
Το οποίο αποτελεί και τη μεγάλη είδηση ​​για τους επιστήμονες δεδομένων του Facebook που ελπίζουν να αποδείξουν μια συγκεκριμένη θέση για τη σύγχρονη ψυχολογία.
Αυτό βέβαια είναι κατά πολύ λιγότερο σπουδαίο ως είδηση για τους ανθρώπους τα συναισθήματα τους έχουν κρυφά χειραγωγηθεί.

Για να γίνουν μέλος του Facebook, οι χρήστες πρέπει να κάνουν κλικ σε ένα παράθυρο λέγοντας ότι συμφωνούν με τη Πολιτική Χρήσης Δεδομένων του Facebook, δίνοντας στην εταιρεία το δικαίωμα να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα.
Η πολιτική εμφανίζει μια ποικιλία από πιθανές χρήσεις για τα δεδομένα σας, οι περισσότερες από αυτές τις χρήσεις σχετίζονται με τη διαφήμιση, αλλά υπάρχει επίσης ένα κομμάτι για "εσωτερικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης προβλημάτων, της ανάλυσης των δεδομένων, τον έλεγχο, την έρευνα και τη βελτίωση των υπηρεσιών." Στη μελέτη, οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι έμειναν μέσα στους περιορισμούς της πολιτικής δεδομένων για την ελευθερία του χρήστη, χρησιμοποιώντας την ανάλυση της μηχανής για να μαζέψουν τις θετικές και αρνητικές δημοσιεύσεις, που σημαίνει ότι τα στοιχεία των χρηστών που περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία δεν τα είδαν στην πραγματικότητα οι επιστήμονες -human researchers- του facebook. Και δεν χρειάστηκε να ζητήσουν τη συναίνεση των «συμμετεχόντων» στη μελέτη, δεδομένου ότι είχαν ήδη δώσει την έγκριση τους, συμφωνώντας στην αρχή με τους όρους του της υπηρεσίας του Facebook της υπηρεσίας.

Ο επιστήμονας δεδομένων του Facebook, Adam Kramer αναφέρεται ως ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Σε μια συνέντευξη που η εταιρεία κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια, ο Kramer φέρεται να λέει ότι ήρθε στην εταιρεία Facebook επειδή "τα δεδομένα του Facebook αποτελούν το μεγαλύτερο πεδίο μελέτης στην ιστορία του κόσμου."

Είναι μια γοητευτική υπενθύμιση ότι το Facebook δεν είναι μόνο ο τόπος που θα πάτε για να δείτε φωτογραφίες από τα παιδιά των φίλων σας ή τις τελευταίες αντιμνημονιακές απόψεις του θείου σας ενάντια στην κυβέρνηση, είναι επίσης μια συναρπαστική εργαστηριακή έρευνα, με όλους εμάς ως πιθανά πειραματόζωα.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.pnas.org/content/111/24/8788.full
  2. http://www.pnas.org/
  3. https://www.facebook.com/about/privacy
  4. https://www.facebook.com/notes/facebook-data-science/meet-a-facebook-data-scientist-qa-with-adam-kramer/10150660264128859
  5. http://animalnewyork.com/2014/facebook-experiment-manipulates-emotions-600000-users/


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Μαζικό Ψυχολογικό Πείραμα από την Facebook -Μετέτρεψε τα Δεδομένα feeds των Χρηστών για το σκοπό αυτό από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'