Ανακάλυψη! Οι Μνήμες Κληρονομούνται μέσω του DNA (BINTEO)

Η νέα έρευνα από το Emory University School of Medicine, στην Ατλάντα, έχει δείξει ότι είναι δυνατόν για μερικές πληροφορίες να κληρονομηθούν βιολογικά μέσα χημικές αλλαγές που συμβαίνουν στο DNA. Κατά τη διάρκεια των τεστ έμαθαν ότι τα ποντίκια μπορούν να περάσουν τις πληροφορίες που ήδη έχουν μάθει για τραυματική ή στρεσογόνα εμπειρία -σε αυτή την περίπτωση ο φόβος από τη μυρωδιά των ανθών της κερασιάς- στις επόμενες γενιές.


Σύμφωνα με την Telegraph, ο Δρ.Brian Dias, από το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Emory, δήλωσε: «Από μια μεταγραφική προοπτική, τα αποτελέσματα μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε το πώς οι εμπειρίες του γονέα, ακόμη και πριν από τη σύλληψη των απογόνων, εμφανώς επηρεάζουν τόσο τη δομή όσο και τη λειτουργία στο νευρικό σύστημα των επόμενων γενεών.»

«Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να συμβάλλει στην αιτιολογία και το δυναμικό των γενεολογικών μεταδόσεων του κινδύνου για νευροψυχιατρικές διαταραχές όπως φοβίες,  άγχος και διαταραχές μετατραυματικού στρες».

Αυτό υποδηλώνει ότι οι εμπειρίες μεταφέρονται με κάποιο τρόπο από τον εγκέφαλο στο γονιδίωμα, που τους επιτρέπει να μετακυλίονται στις μετέπειτα γενεές.

Οι ερευνητές ελπίζουν τώρα να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έργο για να καταλάβουν πώς καταρχάς έρχεται η πληροφορία που πρέπει να αποθηκεύεται στο DNA.

Θέλουν επίσης να διερευνήσουν κατά πόσον παρόμοια αποτελέσματα μπορεί να δει κανείς στα γονίδια των ανθρώπων.

Ο καθηγητής Marcus Pembrey, ένα γενετιστής παιδιατρικής στο University College του Λονδίνου, είπε ότι η εργασία παρέχει "αδιάσειστα στοιχεία" για τη βιολογική μετάδοση της μνήμης.

Και πρόσθεσε: "Εξετάζει βασικούς φόβους που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις φοβίες, το άγχος και τις μετατραυματικές διαταραχές άγχους, καθώς και το αμφιλεγόμενο θέμα της μετάδοσης της «μνήμης», της προγονικής πείρας από γενιά σε γενιά."

"Είναι καιρός που οι ερευνητές της δημόσιας υγείας έχουν πάρει σοβαρά τις ανθρώπινες διαγενεαλογικές απαντήσεις."

"Υποψιάζομαι ότι δεν θα καταλάβουμε την άνοδο στις νευροψυχιατρικές διαταραχές ή την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις μεταβολικές διαταραχές γενικά, χωρίς να λάβουμε μια προσέγγιση των γενεών."

Ο καθηγητής Wolf Reik, επικεφαλής της επιγενετικής στο Ινστιτούτο Babraham στο Cambridge, δήλωσε, ωστόσο, ότι χρειάζεται περαιτέρω εργασία πριν τα εν λόγω αποτελέσματα μπορέσουν να εφαρμοστούν σε ανθρώπους.

Είπε: "Αυτοί οι τύποι αποτελεσμάτων είναι ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διαγενεαλογική κληρονομιά και υπάρχει επίσης διαμεσολάβηση από την επιγενετική, αλλά είναι απαραίτητη πιο προσεκτική μηχανιστική μελέτη των ζωικών μοντέλων πριν την επέκταση αυτών των ευρημάτων στον άνθρωπο."

Μπορεί το DNA μας να κουβαλάει και τις πνευματικές και κοσμικές αναμνήσεις που πέρασαν από τα γονίδια των προγόνων μας;



¨Ερευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.utaot.com/tag/dna/
  2. http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10486479/Phobias-may-be-memories-passed-down-in-genes-from-ancestors.html
  3. http://www.nature.com/neuro/journal/v17/n1/full/nn.3594.html
  4. http://www.utaot.com/2013/12/30/scientists-have-found-that-memories-may-be-passed-down-through-generations-in-our-dna/
  5. https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=xc-aaTIrcEscxM&tbnid=t_CqrbD3u2oXwM:&ved=0CAQQjB0&url=http%3A%2F%2Fwww.trunews.com%2Fbreakthrough-in-dna-editing-technology%2F&ei=oyfKUqq6DIOBygG9jYCADA&bvm=bv.58187178,d.aWc&psig=AFQjCNFFEtXm2x0vUaLlBhAw4sGsMjbGzg&ust=1389066511156319


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ανακάλυψη! Οι Μνήμες Κληρονομούνται μέσω του DNA (BINTEO) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'