Η κυβέρνηση της Αργεντινής Παραδέχεται πως η Χώρα Οδηγείται προς μια νέα Πτώχευση

Ανησυχία επικρατεί στην Αργεντινή έπειτα από την δήλωση του υπουργού Οικονομικών της χώρας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποζημιωθούν οι ομολογιούχοι και πως η χώρα οδηγείται προς μια νέα πτώχευση.


Ο Αξελ Κισίλοφ τόνισε σήμερα πως, έπειτα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που την υποχρεώνει σε πληρωμές 1,33 δισ. δολαρίων, η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να αποζημιώσει όλους τους ομολογιούχους της, καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματά της ανέρχονται μόλις σε 28,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Συνεπώς, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα μας ωθήσει σε μία τεχνική πτώχευση. Με όποιον τρόπο κι αν το δεις η [δικαστική] απόφαση οδηγεί βίαια την Αργεντινή προς τον κίνδυνο μίας οικονομικής κρίσης», σημείωσε, μέσω μεταφραστή, ο κ. Κισίλοφ, μιλώντας την Τετάρτη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή έχει διαμηνύσει πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές που τη μήνυσαν προκειμένου να πετύχει έναν διακανονισμό για το ύψος των οφειλών της.

Σημειωτέον ότι, αν έως τις 30 Ιουνίου το Μπουένος Αϊρες δεν καταβάλει μέρος των επιδικασμένων αποζημιώσεων, τότε θα χάσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα για να αποπληρώσει το χρέος που έχει ακόμα και προς τους δανειστές που δέχτηκαν τα «κουρεμένα» ομόλογα, κάτι που θα προκαλέσει τεχνική χρεοκοπία.

Επίσης, προηγούμενη δικαστική απόφαση απαγορεύει στην Αργεντινή να αποπληρώσει μία ομάδα πιστωτών χωρίς να αποζημιώσει την άλλη.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα
ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις