ΟΧΙ της Ισπανίας στην Τρόϊκα, Μειώνει τους Φόρους και αγνοεί τις Εντολές

Στα παλιά της τα παπούτσια γράφει η Ισπανική κυβέρνηση την προτροπή της τρόικα για αυστηρή λιτότητα και απαντά με Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μείωση φόρων εισοδήματος και μείωση του ΦΠΑ.


Ειδικότερα, θα μειώσει τον μέγιστο φορολογικό συντελεστή – ισχύει για τα εισοδήματα πάνω από 300.000 ευρώ το έτος – από το σημερινό 52%, ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, ενώ παρόμοιες μειώσεις θα γίνουν και για άλλους φορολογούμενους. Ταυτόχρονα, ο γενικός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 25% από 30%.

Οι ελαφρύνσεις αναστρέφουν ορισμένες από τις φορολογικές αυξήσεις που είχε εφαρμόσει η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mαριάνο Ραχόι, μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011. Ο κ. Ραχόι έχει παραδεχτεί επανειλημμένως ότι οι αυξήσεις έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους το συντομότερο δυνατό.

Έρχονται επίσης καθώς η οικονομία της Ισπανίας δείχνει ξεκάθαρα σημάδια ζωής για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών. Τον περασμένο μήνα η στατιστική υπηρεσία της χώρας, INE, ανακοίνωσε ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, εμφανίζοντας μία από τις καλύτερης επιδόσεις στη νομισματική ένωση. Ο υπουργός Οικονομικών Λουίζ Ντε Γκίντος πρόσφατα δήλωσε ότι η οικονομία ενδεχομένως να αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο, με τα σχετικά στοιχεία να ανακοινώνονται τέλη Ιουλίου.

Ισπανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη δίνει περιθώρια στην κυβέρνηση για τις ελαφρύνσεις, ενώ δεν αποκλείουν την αύξηση των φορολογικών εσόδων παρά τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, κάτι που θα συμβαδίζει με το σχέδιο της κυβέρνησης να συρρικνώσει το σημαντικό ακόμα έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Αναδημοσίευση από το kontranews
ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1 σχόλιο:

  1. XMMM. KΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΡΙΑ. ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!! ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις