Σημαντικό Βήμα θέτει τις βάσεις για την Ανθρώπινη Τηλεμεταφορά

Ολλανδοί επιστήμονες ξεκλείδωσαν το μυστικό για το επιστημονικής φαντασίας φαινόμενο της τηλεμεταφοράς, προκαλώντας με επιτυχία την εξαφάνιση ενός ατόμου και την επανεμφάνιση του περίπου 30 μέτρα μακριά.

Η εφημερίδα Irish Times αναφέρει ότι μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Ronald Hanson του Πανεπιστημίου του Delft εκπόνησε μια επίδειξη στην οποία οι πληροφορίες κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια τηλεμεταφέρθηκαν μεταξύ δύο σημείων 100% ακρίβεια για πρώτη φορά.

Ο Hanson λέει ότι, εάν ένα σωματίδιο μπορεί να τηλεμεταφερθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι το ίδιο δεν μπορεί να γίνει για ένα ανθρώπινο ον.

Εξηγεί παρακάτω,
    Αν πιστεύετε ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μια συλλογή ατόμων που στέκονται μαζί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κατά συνέπεια στη συνέχεια, θα πρέπει πρώτα να είναι δυνατόν να τηλεμεταφέρουμε τους εαυτούς μας από το ένα μέρος στο άλλο. Στην πράξη, είναι εξαιρετικά απίθανο, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να πω ότι ποτέ δεν θα λειτουργήσει . Εγώ δεν θα το απέκλεια γιατί δεν υπάρχει θεμελιώδης νόμος της φυσικής που να το αποφεύγει.

Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία θα πρέπει να διατεθεί για τη δημιουργία ενός συστήματος κβαντικών υπολογιστών που μπορούν να επεξεργαστούν τις πληροφορίες με ταχύτητα αστραπής σε σύγκριση ακόμη και με τους σημερινούς πιο προηγμένους υπολογιστές.

Είπε επίσης,
    Η κύρια εφαρμογή της κβαντικής τηλεμεταφοράς είναι μια κβαντική εκδοχή του Διαδικτύου, επεκτείνοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να στείλετε κβαντικές πληροφορίες. Δείξαμε ότι είναι δυνατό να γίνει αυτό και λειτουργεί κάθε φορά που προσπαθείτε.

Η ομάδα του Χάνσον ενέπλεξε τρία σωματίδια, ένα άτομο αζώτου και δύο ηλεκτρόνια και τα χρησιμοποίησε για τη μετάδοση κβαντικών πληροφοριών μεταξύ των κομματιών του διαμαντιού τρία μέτρα μεταξύ τους.

Αυτή η πληροφορία αποθηκεύεται στο "qubits", το κβαντικό ισοδύναμο του ψηφιακού bit. Η τηλεμεταφορά συνέβη πραγματικά ακριβώς όταν τα δύο σημεία συνδέθηκαν μεταξύ τους, με το δεύτερο σημείο να γεμίζει ένα κενό που το άλλο σημείο άφησε.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε την τηλεμεταφορά ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα επικοινωνίας αδιαπέραστο από χάκερς.

Είπε,
    Οι πληροφορίες τηλεμεταφέρονται στην άλλη πλευρά και δεν υπάρχει κανένας τρόπος ο καθένας μπορεί να υποκλέψει τις πληροφορίες αυτές. Κατ 'αρχήν είναι 100% εκατό ασφαλής.

Το επόμενο πείραμα θα προσπαθήσει να τηλεμεταφέρει πληροφορίες από το ένα κτίριο στο άλλο σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων.

Ο Hanson είπε,
    Πιστεύω ότι θα λειτουργήσει, αλλά είναι μια τεράστια τεχνική πρόκληση, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο κανείς δεν το έχει κάνει ακόμη.

Τα ευρήματα του Hanson δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science.

Η τελευταία προσπάθεια να τηλεμεταφέρουν κβαντικές πληροφορίες, που διεξήχθη στο Μέριλαντ το 2009, είχε ένα ποσοστό επιτυχίας, αλλά μόνο μία φορά κάθε 100 εκατομμύρια προσπάθειες.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.irishtimes.com/business/sectors/technology/beam-me-up-scientists-say-human-teleportation-is-possible-1.1815010



Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Σημαντικό Βήμα θέτει τις βάσεις για την Ανθρώπινη Τηλεμεταφορά από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'