Οι 5 Μαγευτικές Τοποθεσίες που Γυρίζεται το Game of Thrones (ΦΩΤΟ)

Δεν θα μπορούσε να περιγραφεί το "Game of Thrones" ως μέρος της "πραγματικής ζωής". Ο Βασιλιάς Joffrey, για παράδειγμα, είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ γλυκό παιδί. Και η Καλίσι σίγουρα δεν είναι μια φυσική ξανθιά. (Και ναι, βάση των καλύτερων γνώσεων μας, λέγεται ότι στη φωτιά δεν εκκολάπτονται δράκοι).
Δείτε τις τοποθεσίες το γυρισμάτων παρακάτω


Πείτε ότι θέλετε για την αόριστα παράφρονη πλοκή και τους όλο ένα και πιο εφευρετικούς τρόπους να σκοτώνονται οι χαρακτήρες, όμως, υπάρχει ένα στοιχείο του σόου που είναι εκπληκτικά πραγματικό: Οι τοποθεσίες. Αποδεικνύεται ότι χρειάζονται λιγότερα μαστορέματα από όσα θα περίμενε κανείς για να μετατρέψει τον κόσμο μας στα εδάφη του πάγου και της φωτιάς.

  Είτε πρόκειται για τους απόκρημνους βράχους του Winterfell ή τα πέτρινα παλάτια του King's Landing , τo καμένο λιμάνι των σκλάβων της Astapor ή το παγωμένο λευκό πέρα ​​από το Τείχος, τα πιο συγκλονιστικά τοπία της τηλεοπτικής σειράς πραγματικά υπάρχουν, σε πέντε χώρες και σε δύο ηπείρους.

Κρατείστε τους δράκους σας, ήρθε η ώρα για μια περιοδεία.

1. Μάλτα: King’s Landing (σεζόν 1), Pentos
Η Πύλη της Mdina
Η πέτρινη πόλη της Μάλτας ,Mdina, με το λιοντάρι πάνω από την πύλη, ήταν το αρχικό King's Landing. Το παλάτι του San Anton, η κατοικία του Προέδρου της Μάλτας, αποτέλεσε το Red Keep, όπου οι βασιλιάδες δολοφονούνται και οι αδελφοί και οι αδελφές τους ξεφεύγουν. Άλλα φρούρια νησιά, κυρίως Φρούριο του St. Angelo, το φρούριο Ricasoli και το φρούριο Manoel, παρέχουν το σκηνικό για άλλες σκηνές μέσα και γύρω από την πόλη της εξουσίας στο Westeros.

Το παράθυρο Azure
Η Daenerys Targaryen και ο δύσμοιρος αδελφός της Viserys, εν τω μεταξύ, έπρεπε να είναι απέναντι από τη Στενή Θάλασσα στο Pentos αλλά στην πραγματικότητα οι σκηνές γυρίστηκαν σε μια άλλη γωνιά του νησιού. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά μνημεία της Μάλτας, η αψίδα από ασβεστόλιθο γνωστή ως το παράθυρο Azure, εμφανίστηκε πέρα ​​από το γάμο της Daenerys με τον σωματώδη ιππέα Καλ Ντρόγκο. Οι υπάλληλοι της Μάλτας αργότερα θα διαμαρτύρονταν ότι το γύρισμα κατέστρεψε το προστατευόμενο βιότοπο, που μπορεί να αποτέλεσε έναν από τους λόγους που το πλήρωμα του GoT τα μάζεψε και βρήκε μια διαφορετική θέση για τις επόμενες περιόδους.


2. Κροατία: King’s Landing (σεζόν 2 ), Qarth
Dubrovnik
Αν το King’s Landing απέκτησε ξαφνικά πολύ πιο κόκκινες κεραμοσκεπές ανάμεσα στις σεζόν 1 και 2, είναι επειδή μετακόμισε στην εντός των τειχών πόλη της Κροατίας, Ντουμπρόβνικ. Σε αντίθεση με Mdina, που είναι στην ενδοχώρα, το Ντουμπρόβνικ είναι ακριβώς πάνω στην ακτή, αρκετά σημαντικό, αν ο διαταραγμένος θείος του αγοριού βασιλιάς σας πρόκειται να επιτεθεί εκεί από τη θάλασσα.

Πύργος Minceta
Η Daenerys, τώρα χήρα και μητέρα τριών δράκων, μετακινήθηκε στο ειδυλλιακό νησί του Lokrum, απέναντι από το Ντουμπρόβνικ, όπου το πλήρωμα δημιούργησε ένα μεγάλο μέρος της ανατριχιαστικής πόλης Qarth. Το House of The Undying, η περιοχή του φινάλε της σεζόν, είναι στην  πραγματική ζωή, ο Πύργος Minceta της ηπειρωτικής χώρας. Οι κήποι του παλατιού, όπου η Sansa έχει κλαψουρίζει στην σεζόν 4, εν τω μεταξύ, είναι το καταπράσινο τοπίο της Trsteno Arboretum, ακριβώς πάνω στην ακτή του Ντουμπρόβνικ.


3. Μαρόκο: Yunkai, Astapor
Ait Benhaddou
Η τρίτη σεζόν αποτόλμησε γυρίσματα στη Βόρεια Αφρική, καθώς η Καλίσι έκανε ταξίδια για την αναζήτηση ενός στρατού και αυτών των ολοένα φευγαλέων πλοίων. Οι παραγωγοί επέλεξαν δύο από τα πιο μοναδικά τοπία του Μαρόκου, το Ait Benhaddou και το Essaouira, για να αντιπροσωπεύσουν τις φανταστικές πόλεις του Yunkai και της Astapor αντίστοιχα. Και τα δύο είναι Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το Ait Benhaddou για το κόκκινο φρούριο του στους πρόποδες της οροσειράς Άτλας, και το Essaouira για τα θαλάσσια πέτρινα τείχη του με το χάλκινο κανόνι στην κορυφή. Το Ait Benhaddou έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα, ενός κοντινού στούντιο στην πόλη Ouarzazate, που την καθιστά δημοφιλής περιοχή για τους σκηνοθέτες (Λόρενς της Αραβίας, Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού, Αλέξανδρος και ο Μονομάχος είναι μερικές μεταξύ των πολλών ταινίες που γυρίστηκαν εκεί).

Essaouira
Είναι η σειρά του Essaouira να αποτελέσει την δουλεμπορική Astapor, ωστόσο, παραμένει η πιο αξέχαστη για μένα τουλάχιστον, για λόγους που ο καθένας που έχει δει φινάλε της σεζόν 3 θα καταλάβει αμέσως.



4. Ισλανδία: Πέρα από το Τείχος
Στις όχθες της λίμνης Mývatn
Αν οι κόκκινες πεδιάδες του Μαρόκου αποτελούν την φωτιά στο «Game of Thrones», η Ισλανδία φέρνει, τον πάγο. Οι ιθύνοντες της σειράς πολύ λογικά τράβηξαν βόρεια για να επιλέξουν το μέρος της ιστορίας που εκτυλίσσεται στο βορειότερο άκρο του Westeros, προτιμώντας τα απόκοσμα τοπία της Ισλανδίας. Το Εθνικό Πάρκο Vatnajökull και ο παγετώνας Svínafellsjökull, και τα δύο στα νοτιοδυτικά, επελέγησαν για την σεζόν 2, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δράσης της σεζόν 3 του τεράστιου Τείχους γυρίστηκε πάνω και γύρω από την κατεψυγμένη λίμνη Mývatn βορειότερα, γεμάτη με συστάδες μαύρης λάβας από τα ενεργά ηφαίστεια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή.

Thingvellir
Η σεζόν 4 εξελίχθηκε στο Thingvellir National Park, μια προστατευόμενη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και άλλη μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Αρκετά εύστοχη η επιλογή για τους wildlings και το είδος της πρώιμης δημοκρατίας τους, οι πεδιάδες του Thingvellir είναι όπου το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ιδρύθηκε για πρώτη φορά και συνέχισε να συγκεντρώνετε, κάτω από τον ουρανό, για σχεδόν εννέα αιώνες.


5. Βόρεια Ιρλανδία, UK: Winterfell, Vaes Dothrak, Kings Road, Storm’s End, Castle Black, the Iron Islands…
The Dark Hedges of Armoy
Η Βόρεια Ιρλανδία είναι για το «Game of Thrones», ότι η Νέα Ζηλανδία ήταν για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Καμία άλλη χώρα δεν έχει παράσχει τόσες πολλές θέσεις για την σειρά, από τους πύργους του Winterfell (Castle Ward) ως την ακτή των Σιδερένιων Νήσων (Ballintoy Harbour), η βραχώδης παραλία, όπου η μάγισσα Melisandre γεννάει (Cushendun Caves) τις τεράστιες οξιές του Kings Road (το Dark Hedges από Armoy). Αν παρακολουθείτε μια σκηνή που οπουδήποτε κοντά σε δάση, οι πιθανότητες είναι ότι γυρίστηκε στο δάσος Tollymore. Μπαίνουν ή βγαίνουν στο Castle Black; Αυτό είναι η μεγάλη υπαίθρια κατασκευή στο εγκαταλελειμμένο λατομείο ασβεστόλιθου της Magheramorne. Και ο αριθμός των εσωτερικών πλάνων γυρίστηκε στο στούντιο Hall Paint στο Μπέλφαστ, όπου βρίσκονται τα ναυπηγεία που κατασκευάστηκε ο Τιτανικός, έχει μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στούντιο στην Ευρώπη, υπάρχουν πάρα πολλά να αναφέρω.

Η ακτή στην Κομητεία Antrim
Έτσι, έντονες οι πιέσεις των αρχών της περιοχής για να κρατήσουν τα γυρίσματα της σειράς εκεί.
Η πραγματικότητα είναι ότι η εθνική υπηρεσία τηλεόρασης της Βόρειας Ιρλανδίας, το σώμα οικονομικής ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης έχουν μεταξύ τους μείνει άναυδοι με το ισοδύναμο των 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις προς τους φορείς χάραξης της σειράς. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας εκτιμά ότι η παραγωγή τόνωσε την ασφυκτική οικονομία της περιοχής κατά περίπου 109 εκατομμύρια δολάρια, αν μη τι άλλο με την προσέλκυση των οπαδών του GoT να κάνουν θεματικές περιηγήσεις στις τοποθεσίες των γυρισμάτων, τα φεστιβάλ με τους σπασίκλες και τις εκθέσεις των επίσημων αναμνηστικών.

Μην το πείτε σε κανέναν, αλλά κι εμείς θέλουμε να πάμε.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.visitmalta.com/en/mdina-and-rabat
  2. http://www.visitmalta.com/en/fortifications-and-towers
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Azure_Window
  4. http://io9.com/5695766/so-what-did-a-game-of-thrones-really-do-to-that-nature-reserve
  5. http://www.reuters.com/article/2014/04/04/us-travel-gameofthrones-idUSBREA330S220140404
  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Lokrum
  7. https://www.youtube.com/watch?v=6oGXbwYxioI
  8. https://www.dubrovnikcity.com/dubrovnik/attractions/minceta_fortress.htm
  9. http://info.hazu.hr/the_trsteno_arboretum
  10. http://whc.unesco.org/en/list/444
  11. http://whc.unesco.org/en/list/753
  12. http://docmo.hubpages.com/video/Visiting-Westeros-A-Guide-to-Game-of-Thrones-Filming-Locations
  13. http://www.imdb.com/search/title?locations=Ouarzazate%2C%20Morocco&ref_=ttloc_loc_3
  14. https://www.youtube.com/watch?v=9nTj-um1c_o
  15. http://www.reuters.com/article/2014/04/04/us-travel-gameofthrones-idUSBREA330S220140404
  16. http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BDvatn
  17. http://whc.unesco.org/en/list/1152
  18. http://www.thedailybeast.com/articles/2014/04/08/daenerys-goes-to-washington-the-modern-politics-of-game-of-thrones.html
  19. http://www.causewaycoastandglens.com/Portals/2/Downloads/GoTFilmingMap.pdf
  20. http://www.northernirelandscreen.co.uk/sections/10/film-and-television-studios.aspx
  21. http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-22010843
  22. http://www.causewaycoastandglens.com/Game-Of-Thrones-Filming-Locations.T1252.aspx
  23. http://www.gotexhibitionbelfast.com/gotexhibition
  24. http://www.globalpost.com/dispatch/news/culture-lifestyle/entertainment/140429/seven-kingdoms-game-of-thrones-filming-locations


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Οι 5 Μαγευτικές Τοποθεσίες που Γυρίζεται το Game of Thrones (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'