37 Χρόνια Φυλακή στον Βεργή πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων για καταπατήσεις χιλιάδων στρεμμάτων

Καταζητούμενος είναι από την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα. Ο Βεργής ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο αλλά δεν ήταν παρών, πρέπει να καταβάλλει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.


Συγκατηγορούμενοί του ο πρώην δασάρχης Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστας, και ο κ. Κατογιαννάκης. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Και στους δύο δόθηκε αναστολή, οπότε θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο τους.

Αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος. Η υπόθεση αφορά δικογραφία καταπάτησης, που αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή.

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1.Κατ΄ αρχήν με βάση την απόφαση 3219/2006 τα στρέμματα είναι 18 και όχι...452 !! ( απλά βρίσκονται εντός έκτασης 452 στρεμμάτων )
    2. Αξία των στρεμματων είναι ΜΗΔΕΝ ,διότι βρίσκονται στην " απαγορευμένη ζώνη " γύρω από τη Λίμνη Μαραθώνα ,που
    με βάση το νόμο ( σωστά ) απαγορεύεται όχι μόνο το κτίσιμο ,αλλά και κΑΘΕ εργασία .βλ. ΦΕΚ Β 720/1983
    βλ.στο σάϊτ της ΕΥΔΑΠ http://www.eydap.gr/index.asp?a_id=79
    Ουτε κτίσιμο ,ουτε κανενός είδους εργασία ,ΑΞΙΑ ΜΗΔΕΝ !
    3.Τα ακίνητα αυτά ΔΕΝ είναι του Δημοσίου ! Βρεθηκε τίτλος που ανάγεται στο 1838 ! Εχει μεταγραφεί στον τόμο Γα ,αρ. 183
    στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα το 1868 .Προέρχονται από νόμιμη πώληση από Οθωμανικό τίτλο ,χοτζέτι ,που έχει εγκριθεί
    με το έγγραφο 1255/10-1-1838 από τον Οικονομικό Εφορο Αττικής το 1838 ! Τα έγγραφα αυτά υπάρχουν
    στο συμβόλαιο με αριθμό 6579/1928 του Συμβ. Βασιλείου Λαχανά ,στο Αρχείο του Συμβ.Συλλόγου Αθηνών .

    Περιμένετε μερικές ημέρες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ τον Ανώνυμο αναγνώστη για τις τις σημαντικές πληροφορίες...Ελπίζουμε η αλήθεια να έρθει στο φως...όπως και να έχει εμείς θα περιμένουμε και θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'