Nέα Τεχνολογία: 1000χρονη "Virtual" Ποινή για τους μελλοντικούς φυλακισμένους; -Ποιο κοντά στο Matrix

Μια ομάδα ερευνητών θέτει τις βάσεις για μια ανατριχιαστική νέα έννοια που ακούγεται σαν την προφητεία της μια δυσοίωνης επιστημονικής φαντασίας ταινίας: μέσω εξελίξεων στην βιοτεχνολογία, μπορεί να είναι δυνατό για τους καταδικασθέντες εγκληματίες στο εγγύς μέλλον για να εκτίουν χιλιάδες χρόνια ποινές φυλάκισης στο δικό τους μυαλό.


Σύμφωνα με μια ιστορία στην Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου, η επικεφαλής της ομάδας, φιλόσοφος Rebecca Roache, εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης ναρκωτικών για να αλλάξει την αντίληψη ενός κρατουμένου για το χρόνο, έτσι ώστε μια μακραίωνη ποινή φυλάκισης θα μπορούσε να συμπιεστεί σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Μια ακόμη πιο ανησυχητική προσέγγιση αλλά ακόμα τεχνολογικά μακριά από μας, θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αποστολή της συνείδηση ​​ενός ανθρώπου σε έναν υπολογιστή και την αλλαγή της αίσθησης της πραγματικότητας... ακούγεται πολύ, όμοιο με το Matrix, έτσι δεν είναι;


"Φορτώνοντας το μυαλό ενός καταδίκου και να λειτουργώντας το ένα εκατομμύριο φορές πιο γρήγορα από το κανονικό, θα καταστεί δυνατό ο μεταφορτωμένος εγκληματίας να εκτίσει 1.000 χρόνια ποινή σε οκτώμιση ώρες", δήλωσε η Roache σε συνέντευξή στο Aeon. "Αυτό θα ήταν, προφανώς, πολύ φθηνότερο για τον φορολογούμενο από την επέκταση της διάρκειας ζωής του εγκληματία ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να εκτίσει και τα 1.000 χρόνια σε πραγματικό χρόνο".

Ενώ αυτές οι ιδέες δεν είναι παρά αφηρημένες έννοιες που αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία μπορεί να τις φτάσει σύντομα, τα φαινόμενα χρονικής αλλοίωσης ορισμένων ψυχοτρόπων φαρμάκων έχουν ήδη τεκμηριωθεί από τους επιστήμονες.

Οι ηθικές επιπτώσεις αυτών των προσεγγίσεων εξετάστηκαν επίσης στον τομέα της έρευνας της ομάδας: "Είναι πραγματικά εντάξει το να κλειδωθεί κάποιος για το καλύτερο τμήμα της μοναδικής ζωής που θα έχει, ή θα μπορούσε να είναι πιο ανθρώπινο να πειραματιστείς με το μυαλό τους και να τους αφήνεις ελεύθερους;",πρόσθεσε η Roache. "Όταν κάνουμε αυτή την ερώτηση, ο στόχος δεν είναι απλώς να φανταστούμε ένα μάτσο φουτουριστικές τιμωρίες, ο στόχος είναι να εξετάσουμε τις σημερινές τιμωρίες μέσα από το φακό του μέλλοντος".

Mετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
  1. http://www.telegraph.co.uk/technology/news/10697529/Prisoners-could-serve-1000-year-sentence-in-eight-hours.html
  2. http://aeon.co/magazine/living-together/should-biotech-make-life-hellish-for-criminals/
Σε μια προσπάθεια να προστατέψουμε το περιεχόμενο που εμείς δημιουργούμε από τους επίδοξους λογοκλόπους εγκαταστήσαμε το παρόν εργαλείο προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.
Το έργο με τίτλο Nέα Τεχνολογία: 1000χρονη "Virtual" Ποινή για τους μελλοντικούς φυλακισμένους; -Ποιο κοντά στο Matrix από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'