Καταδικασμένη σε Θάνατο, επειδή παντρεύτηκε έναν Χριστιανό, γέννησε το μωρό τους μέσα στη Φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία γιατρός που αντιμετωπίζει την ποινή της εκτέλεσης στο Σουδάν, επειδή παντρεύτηκε έναν χριστιανό, γέννησε ένα κοριτσάκι σήμερα στη φυλακή.

Η Μίριαμ Ιμπραήμ, η οποία έχει περάσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες αλυσοδεμένη στο πάτωμα ενός αρρωστημένου κελιού, γέννησε πέντε ημέρες νωρίτερα.

Το μωρό γεννήθηκε στη νοσοκομειακή πτέρυγα στην Ομοσπονδιακή Φυλακή Omdurman γυναικών στο Βόρειο Χαρτούμ και λέγεται ότι είναι υγιές.


Μιλώντας αποκλειστικά στο MailOnline, ο δικηγόρος της Μίριαμ, Μαχανέντ Μουσταφά Ελνούρ είπε: "Αυτή είναι μια καλή είδηση όσον αφορά την τρομερή δοκιμασία της Μίριαμ".

"Σχεδιάζω να την επισκεφθώ με τον σύζυγό της Daniel αργότερα σήμερα. Νομίζω ότι πρόκειται να ονομάσει το μωρό Μάγια".

Η Μίριαμ, 27 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο δι 'απαγχονισμού νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού βρέθηκε ένοχη για τη μεταστροφή της από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό και τον γάμο της με έναν χριστιανό, πολίτη των ΗΠΑ τον Daniel Wani, ο οποίος ζει στο Μάντσεστερ, του Νιού Χάμσαϊρ.

Θα προσελκύσει  όλα τα βλέμματα προτού εκτελεστεί, κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πριν από τη γέννηση, η Μύριαμ έκανε την προκλητική αξίωση ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να εγκαταλείψει την πίστη της.

Σε μια συγκινητική συνομιλία με το σύζυγό της σε μια σπάνια επίσκεψη φυλακή, η Μίριαμ του είπε: "Αν θέλουν να με εκτελέσουν, τότε θα πρέπει να προχωρήσουν και να το κάνουν, διότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πίστη μου".

Ένας δικαστής της Ισλαμικής Σαρία είπε ότι θα μπορούσε να γλιτώσει τη θανατική ποινή αν αποκηρύξει δημοσίως την πίστη της και γίνει ξανά μουσουλμάνα.

Η Μίριαμ επιμένει ότι υπήρξε πάντα Χριστιανή και είπε στον άντρα της ότι δεν μπορούσε να «προσποιείται ότι είναι μουσουλμάνα» μόνο για να χαριστεί η ζωή της.

Του είπε: "Αρνούμαι να αλλάξω. Δεν εγκαταλείπω τον Χριστιανισμό ακριβώς για να μπορέσω να ζήσω".

"Ξέρω ότι θα μπορούσα να μείνω ζωντανή με το να γίνω μουσουλμάνα και θα ήθελα να είμαι σε θέση να φροντίσω την οικογένειά μας, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου".

O Daniel, ένας 27χρονος βιοχημικός, αποκάλυψε την προκλητική στάση της συζύγου του κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης με το MailOnline στο μικρό σπίτι του στη σκονισμένη Σουδανική πρωτεύουσα του Χαρτούμ.

Καθισμένος κάτω από τις λαμπερό φωτογραφίες της συζύγου του που ελήφθησαν στο γάμο τους τον Δεκέμβριο του 2011, είπε: "Η γυναίκα μου είναι πολύ, πολύ ισχυρή. Είναι δυνατότερη από μένα".

"Όταν την καταδίκασαν σε θάνατο κατέρρευσα και τα δάκρυα έτρεχαν άφθονα στα μάτια μου. Οι δικηγόροι μας με παρηγορούσαν. Αλλά αυτή έμεινε ισχυρή".

"Εκείνη δεν χαμήλωσε το βλέμμα, όταν καταδικάστηκε. Ήταν εκπληκτικό θέαμα, κυρίως επειδή εκείνη είναι που αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου".

Ο Ντάνιελ ήταν στο Χαρτούμ προσπαθώντας να μεριμνήσει για τη Μίριαμ και τον 20 μηνών γιο τους Martin να ζήσουν μαζί του στις ΗΠΑ, όταν η σύζυγός του συνελήφθη το Σεπτέμβριο. Ήταν τριών εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Κρατείται από τον Φεβρουάριο στην Ομοσπονδιακή Φυλακή Γυναικών Omdurman, στο Βόρειο Χαρτούμ, με τον Martin.

Οι αρχές δεν άφησαν τον Martin, στη φροντίδα του πατέρα του, επειδή ισχυρίζονται ότι το παιδί είναι μουσουλμάνος.

Η Μίριαμ περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου της αλυσοδεμένη στο πάτωμα, δεν λαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα της για να αντιμετωπίσει τις ακαμψίες της μιας δύσκολης εγκυμοσύνης και είναι σπάνια επιτρέπεται να βγει έξω.

Τόσο η ίδια και ο εμπλεκόμενος γιος της έχουν προσβληθεί από διάφορες ασθένειες λόγω της κακής υγιεινής στη φυλακή.

Μια έκθεση της οργάνωσης Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Human Rights Watch ισχυρίζεται η φυλακή «υποφέρει από υπερπληθυσμό» και πάσχει από «κακές συνθήκες υγιεινής, είναι πολλές οι ασθένειες και οι θάνατοι πολλών παιδιών που ζουν με τις μητέρες τους.

O Daniel, ο οποίος κατάγεται από το Νότιο Σουδάν, αλλά τώρα είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός, αρχικά δεν του δόθηκε άδεια να την επισκεφθεί.

Περιγράφοντας την πρώτη του επίσκεψη, μετά του δύο μήνες προφυλάκισης της, είπε: "Την πρώτη φορά είχα μόνο δέκα λεπτά και ποτέ δεν είχαμε μια συνομιλία ανάμεσα μας".

"Ήθελα να δω τον γιο μου πρώτα και μόλις έκανα ότι μου είπαν οι δεσμοφύλακες ο χρόνος μου είχε τελειώσει".

"Ήθελα να πάρω τον Martin μαζί μου, αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσα. Δεν είναι καλό μέρος για να βρίσκεται ένα μικρό αγόρι. Δεν μου επιτρέπεται να περάσω χρόνο μαζί τους, επειδή οι ​​Σουδανοί αξιωματούχοι δεν τους αναγνωρίζουν ως γυναίκα και το γιο μου".

"Λένε ότι ο γάμος είναι άκυρος. Τώρα, ακόμα και η γυναίκα μου, δεν είναι η γυναίκα μου. Και ο γιος μου δεν είναι δικός μου και η νέα κόρη μου δεν είναι δικιά μου. Λένε ότι είμαι ένας ξένος σε αυτά".

"Ξέρω ότι η γυναίκα μου φοράει ένα γενναίο προσωπείο, αλλά μπορώ να πω ότι πονάει μέσα της αρκετά. Εκείνη δεν θέλει να βγει από το δωμάτιο της για εβδομάδες".

«Έχει υποστεί ιατρικές επιπλοκές ενώ βρίσκεται στη φυλακή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη έκταση τους και περί τίνος πρόκειται, γιατί είναι στη φυλακή. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Να την δείτε να περπατάει σε αλυσίδες είναι δύσκολο».

Ο Daniel, ο οποίος είναι στην αναπηρική καρέκλα επειδή πάσχει από μυϊκή δυστροφία, κάνει μια γκριμάτσα καθώς, τριγυρνάει με τη καρέκλα στο άδειο σπίτι του.

Το κρεβάτι του παιδιού του βρίσκεται αχρησιμοποίητο, όπως και η παιδική οδοντόβουρτσα. Ο Daniel κρατάει τον εαυτό του απασχολημένο με τη μελέτη της τακτικής γραφειοκρατίας που του στέλνει η νομική ομάδα του.

Όπως και πολλοί άλλοι στο Σουδάν, η παιδική ηλικία του Daniel και της συζύγου του, μαστιζόταν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ο Daniel κατάφερε να ξεφύγει από την βίαιη σύγκρουση το 1998, όταν ταξίδεψε στην Αμερική με τον αδελφό του Gabriel.

Ο βιοχημικός επέστρεψε στο Σουδάν για να παντρευτεί τη Μίριαμ σε ένα χριστιανικό παρεκκλήσι με γάμο στον οποίο συμμετείχαν περίπου 500 άτομα τον Δεκέμβριο του 2011.

"Οι περισσότεροι που παραβρέθηκαν στη γαμήλια τελετή θα μπορούσαν να εγγυηθούν για το ζεύγος ότι θεωρούνται Χριστιανοί", λένε οι δικηγόροι της υπεράσπισης.

Αλλά οι μάρτυρες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν στοιχεία υπέρ της είχαν αποκλειστεί από την κατάθεση επειδή ήταν Χριστιανοί.

Παρήγαγε ακόμα και ένα πιστοποιητικό γάμου που την προσδιορίζει ως χριστιανική.

Παρ 'όλα αυτά, ο δικαστής καθόρισε ότι επειδή ο πατέρας της ήταν ένας μουσουλμάνος, ακόμα κι αν εγκατέλειψε την οικογένειά του, ενώ ζούσαν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα νότιοανατολικά του Σουδάν όταν ήταν έξι, κατά συνέπεια και αυτή ήταν μουσουλμάνα η οποία είχε σπάσει το δίκαιο αφήνοντας το Ισλάμ.

Αλλά η μητέρα της, η οποία είναι τώρα νεκρή, την ανέθρεψε ως Χριστιανή. Η μητέρα της γεννήθηκε στην Αιθιοπία από χριστιανούς γονείς, αλλά κατέφυγε στο Σουδάν λόγω της πείνας και επέλεξε να μεγαλώσει την κόρη της στην ίδια θρησκεία.

Η Μίριαμ συνελήφθη στα μέσα Σεπτεμβρίου, τρεις εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Στην αρχή το ζευγάρι απέρριψε τους ισχυρισμούς εναντίον τους ως ασήμαντους, αλλά όταν η υπόθεση μεγάλωσε πιο σοβαρά, ο Daniel πήγε στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ για βοήθεια.

«Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν το μόνο μέρος που θα με βοηθήσει, αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν χρόνο να κάνουν τίποτα», δήλωσε ο Ντάνιελ. "Ήμουν αναστατωμένος γιατί τώρα που είμαι Αμερικανός πολίτης νόμιζα ότι θα με βοηθήσουν".

«Με απειλούν. Αυτοί στην πρεσβεία είπαν "η σύζυγός σας δεν είναι Αμερικανή, οπότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε" . Ένιωσα αηδία. Το σπίτι μου είναι στην Αμερική και ακόμα δεν με βοηθούν. Γίνεται χειρότερο και δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ.Wani δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του ζήτησε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία DNA που αποδεικνύουν ότι ο Μάρτιν είναι ο βιολογικός γιος του.

Και πρόσθεσε: "Παρείχα τα έγγραφα του γάμου και το πιστοποιητικό γέννησης του μωρού, αλλά αυτό δεν είναι αρκετή σαφές. Είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι δεν με πιστεύουν".

«Θέλουν να πάω ένα δείγμα DNA στο Χαρτούμ, στη συνέχεια, να το στείλουν στις ΗΠΑ για το τεστ. Είναι σαν να μην πιστεύουν ότι μια λέξη που λέω».

Το δικαστήριο της Σαρία ανέβαλε την ποινή της, για να της δώσει χρόνο να ανακάμψει από τον τοκετό και να απογαλακτιστεί το νέο μωρό.

Να μην ξεχνάμε ότι εκτός της Σαρία και κοσμική εξουσία όπως στην Σαουδική Αραβία, διώκει τις ιδέες καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, διώκοντας ακόμα και την Αθεΐα.

Ο δικηγόρος της, Μοχανέντ Μουσταφά Ελνούρ, ένας μουσουλμάνος, έχει λάβει απειλές θανάτου για την υπεράσπιση της, αλλά έχει ήδη υποβάλει έφεση. Εάν δεν το επιτύχει στο Εφετείο, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σουδάν.

Μιλώντας από το γραφείο του σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κοντά στον ποταμό Νείλο, είπε : "Μόλις αυτή η υπόθεση έγινε δημόσια υπήρχε μόνο ένας τρόπος που η υπόθεση επρόκειτο να πάει".

"Η κατακραυγή για μια καταδικαστική απόφαση από τον Τύπο του Σουδάν και από παράγοντες της κυβέρνησης εντάθηκε και πήραν αυτό που ήθελαν. Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εδώ που θέλει η Μίριαμ να κρεμαστεί".

"Αλλά ακόμη και αν η Μίριαμ απελευθερωθεί ποτέ δεν θα είναι σε θέση να ζήσει στο Σουδάν και πάλι. Απλώς δεν θα είναι ασφαλής. Υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι που είναι πολύ θυμωμένος με αυτή την κατάσταση και λένε ότι αν το δικαστήριο δεν την σκοτώσει, τότε θα την σκοτώσουν αυτοί όταν απελευθερωθεί".

"Μουσουλμάνοι σκληροπυρηνικοί φαίνεται να έχουν την εξουσία σ' αυτή την υπόθεση, αν και η διεθνής υποστήριξη και η καταδίκη της στην υπόθεση μπορεί να βοηθήσει".

"Στην πραγματικότητα, η Βρετανική Πρεσβεία εδώ βοήθησε πολύ, περισσότερο από την Αμερικανική Πρεσβεία".

Ο κ.Elnour δήλωσε ότι η υπόθεση στηρίζεται γύρω από τη μαρτυρία των δύο ανδρών που ισχυρίζονται ότι είναι αδέλφια της και μια γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της.

Στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της οικογένειας σε ένα μικρό χωριό στα ανατολικά του Σουδάν και στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι ζει στο Χαρτούμ, παντρεμένη με έναν χριστιανό.

Όμως, ο δικηγόρος είπε οι τρεις μάρτυρες έχουν αποδειχθεί ότι είναι ψεύτες, διότι τα στοιχεία τους στο δικαστήριο ήταν άκρως αντιφατικά.

Υπέδειξε ότι η τρεις στηρίζουν την ιστορία τους σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν την κυριότητα στο κατάστημα λουλουδιών της Μίριαμ σε ένα εμπορικό κέντρο στα περίχωρα του Χαρτούμ.

Ο κ.Elnour πρόσθεσε: "Μπορούμε να αποδείξουμε ότι η μητέρα της Meriam πέθανε το 2012 και ότι οι άλλες δύο είναι οριστικά απατεώνες. Αλλά το δικαστήριο δεν ενδιαφέρεται για τα στοιχεία μας".

Ένα αίτημα για την απελευθέρωση της συγκέντρωσε πάνω από 650.000 υπογραφές την περασμένη εβδομάδα σε πάνω από 650.000.



Έρευνα-Μετάφραση-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2640367/Sudanese-doctor-facing-execution-marrying-U-S-Christian-gives-birth-baby-girl-squalid-jail.html
  2. http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/stopexecution-sudan



Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Καταδικασμένη σε Θάνατο, επειδή παντρεύτηκε έναν Χριστιανό, γέννησε το μωρό τους μέσα στη Φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'