Καταπληκτικές Φωτογραφίες και Βίντεο μιας Υπερκαταιγίδας (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπληκτικό φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε από μια ομάδα φωτογράφων ανεμοστρόβιλων από την Οκλαχόμα δίνει στους θεατές μια κοντινή ματιά σε ένα φαινόμενο που μπορεί να είναι τόσο καταστροφικό, όπως είναι θανατηφόρα όμορφο.


Το υλικό παρουσιάζει τη χρονική  παρέλευση, σε βίντεο, ενός περιστρεφόμενου supercell (υπερκυτταρικό*), μιας επιβλητικής καταιγίδας στον ουρανό ανατολικά του Γουαϊόμινγκ.

Η φωτογραφική ομάδας Basehunters, των οποίων το κανάλι στο YouTube διαθέτει πλάνα των καταιγίδων από το Μισούρι, την Αϊόβα, το Μισισίπι, δημοσίευσε τις εκπληκτικές εικόνες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ορίζει το supercell* ως «ένα ιδιαίτερο είδος της ενιαίας καταιγίδα κυττάρων (cells) που μπορεί να παραμείνει για πολλές ώρες».

*Η ευρύτερα γνωστή κατάταξη των καταιγίδων περιλαμβάνει τέσσερις τύπους: τις μονοκυτταρικές, τις πολυκυτταρικές, τις υπερκυτταρικές και τις γραμμές λαίλαπας.

Το φαινόμενο είναι υπεύθυνο για σχεδόν όλους τις σημαντικούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ και μπορεί να παράγει χαλάζι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.

Είναι επίσης γνωστό ότι παράγουν ακραίους ανέμους και τις στιγμιαίες πλημμύρες και μπορούν να παράγουν ανέμους με ταχύτητα πάνω από 100 μίλια ανά ώρα.

Τα Supercells συχνά συμβαίνουν όταν οι άνεμοι στρέφονται προς τα δεξιά σε ύψος , παράγοντας μια περιστροφή σε κλίμακα καταιγίδας. Αυτό δίνει στα σύννεφα ραβδωτή εμφάνιση.





Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. https://www.facebook.com/basehunters
  2. http://www.srh.noaa.gov/bmx/?n=supercell
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Supercell
  4. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2633089/Spectacular-footage-captures-destructive-beautiful-supercell-storm-Wyoming-generate-winds-100-miles-hour.html

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'