Δείτε την Πύλη της Κολάσεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο θρύλος λέει ότι σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν είσοδοι στον κάτω κόσμο, που πολλές φορές περιγράφονται ως πύλες της κόλασης. Ο Ιταλός δημιουργός Lucio Fulci διερευνεί την ιδέα αυτή στην τριλογία του, Gates of Hell (Οι Πύλες της Κολάσεως), αποτελούμενη από το City of the Living Dead (Η πόλη των ζωντανών νεκρών), The Beyond (Πέρα) και House by the Cemetery (Το σπίτι δίπλα στο νεκροταφείο).
Θα μπορούσε πραγματικά να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτούς τους μύθους και θρύλους; Μην απαντήσετε στο ερώτημα αυτό ακόμα, μέχρι να δείτε τη φρίκη που σας περιμένει στο Τουρκμενιστάν...

Η ιστορία λέει ότι μια ομάδα επιστημόνων της Σοβιετικής Ένωσης έψαχναν για αποθέματα φυσικού αερίου σ' αυτή τη χώρα της κεντρικής Ασίας το 1971, καθώς έστηναν μια πλατφόρμας γεώτρησης αυτή κατέρρευσε και άφησε ένα κρατήρα διαμέτρου 71 μέτρων στη μέση της ερήμου. Αν και δεν χάθηκαν ζωές στο ατύχημα, η τρύπα στο έδαφος, απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες μεθανίου στον αέρα και οι επιστήμονες αποφάσισαν να εμποδίσουν την περαιτέρω απελευθέρωση δηλητηριωδών αερίων βάζοντας φωτιά στον κρατήρα. Η ιδέα ήταν ότι οι φλόγες θα κάψουν τα αέρια και οι επιστήμονες πίστευαν ότι η φωτιά θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες.

Αυτό συνέβη πριν από 40 χρόνια. Η φωτιά όμως καίει ακόμα.

Οι ντόπιοι αποκαλούν τον καυτό κρατήρα με τις φλόγες Πύλη της Κολάσεως και εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται την τοποθεσία κάθε χρόνο.

Είναι όντως μία από τις λεγόμενες πύλες της κολάσεως; Ή απλώς ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο; Θα σας αφήσω να το αποφασίσετε μόνοι σας!



Συγγραφή ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Derweze
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Door_to_Hell


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Δείτε την Πύλη της Κολάσεως (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'