Σκελετός Βρυκόλακα ανακαλύφθηκε στη Πολωνία (BINTEO)

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη βορειοδυτική Πολωνία έφεραν στο φως τα υπολείμματα ενός ανθρώπου που θάφτηκε με μια πέτρα σφηνωμένη στο σαγόνι του και μια ξύλινη σφήνα στο πόδι του. Πιστεύουν ότι το άτομο θεωρήθηκε ότι ήταν ένας βρυκόλακας και του δόθηκε μια διαφορετική ταφή από τον τοπικό πληθυσμό.


Η ανακάλυψη έγινε σε ένα νεκροταφείο έξω από μια εκκλησία στην Kamien Pomorski, μια πόλη κοντά στα γερμανικά σύνορα. Πιστεύουν ότι ο σκελετός χρονολογείται του 16ου αιώνα, διαπιστώθηκε ότι ήταν τοποθετημένος ανατολικά αντί για δυτικά (ο τυπικός προσανατολισμός της ταφής) και με μια πληγή στο πόδι. Στην αρχή ο επικεφαλής αρχαιολόγος Slawomir Gorka νόμιζε ότι το τραύμα προκλήθηκε από μια σφαίρα, αλλά αργότερα οι δοκιμές έδειξαν ότι ήταν μια πληγή από τρύπημα που προκλήθηκε από μια ξύλινη σφήνα που είχε ως στόχο να αποτρέψει το σώμα από το να σηκωθεί.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ότι μια πέτρα τοποθετήθηκε στο στόμα του ανθρώπου τόσο σκληρά, που χτύπησε έβγαλε τα πάνω μπροστινά του δόντια. Ήταν μια κοινή μέθοδος να βάζουν πέτρες στο στόμα ενός ατόμου ύποπτο ότι είναι βαμπίρ.

Το γεγονός ότι ετάφη στο νεκροταφείο της εκκλησίας αρχικά προβλημάτισε τους αρχαιολόγους, αλλά ο Gorka είπε στην Πολωνική ιστοσελίδα kamienskie.info ότι «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπήρχε το νεκροταφείο από το δέκατο τρίτο έως το δέκατο όγδοο αιώνα, αλλά δεν μπορούσε να θαφτεί ο καθένας. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, ​​όταν δεν ήταν σε χρήση τότε ετάφη ο άνθρωπος αυτός, κάπου κατά μήκος της πλευράς του αρχικού νεκροταφείο».

Μπορείτε να δείτε την πλήρη συνέντευξή του στην Πολωνική γλώσσα:



Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές των λεγόμενων «ταφών βρυκολάκων» από τη μεσαιωνική και νεότερη Ευρώπη. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει μια άλλη παρόμοια αποκλίνουσα ταφή πέρυσι στην Πολωνία, καθώς και στη Βουλγαρία και κοντά στην Ιταλική πόλη της Βενετίας. Επίσης οι μεσαιωνικοί Ιρλανδοί είχαν τους δικούς τους τρόπους για να σταματήσει τους απέθαντους.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.medievalists.net/2014/05/14/vampire-skeleton-discovered-poland/


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'