Βιβλία από ανθρώπινο δέρμα, που αλλού; στο Χάρβαντ βέβαια

Στην ταινία Evil Dead, το Βιβλίο των Νεκρών, επίσης γνωστό ως Necronomicon Ex-Mortis, είναι κυριολεκτικά ένα βιβλίο που έχει δέσιμο από ανθρώπινη σάρκα και είναι εμποτισμένο στο ανθρώπινο αίμα. Αν και είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες του Η.Ρ.Lovecraft, η τρομακτική αλήθεια είναι ότι τα βιβλία από ανθρώπινη σάρκα είναι κάτι περισσότερο από απλή φαντασία και πολλά από αυτά στεγάζονται σε μέρη που ποτέ δεν θα περιμένατε...


Όπως αναφέρθηκε από την ιστοσελίδα Galley Cat, τρία Necronomicons της πραγματικής ζωής ανακαλύφθηκαν στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πολλά χρόνια πίσω, τα εξώφυλλα τους είναι τυλιγμένα σε ξηρή, τεντωμένη ανθρώπινη σάρκα. Η πρακτική αυτή ονομάζεται Anthropodermic bibliopegy (Ανθρωποδερμική Βιβλιοπηγή) και ήταν αρκετά κοινή το 17ο αιώνα, με πολλά κείμενα ανατομίας της περιόδου να είναι τυλιγμένα στο δέρμα των αποσυντιθέμενων πτωμάτων.

Τα τρία βιβλία της μακάβριας συλλογής του Χάρβαρντ ευρύνονται, από ένα βιβλίο της ρωμαϊκής ποίησης, ένα βιβλίο γαλλικής φιλοσοφίας, με το τρίτο βιβλίο, μια πραγματεία περί μεσαιωνικής Ισπανικής νομοθεσίας- να δεσμεύεται στα υπολείμματα ενός ανθρώπου που είχε γδαρθεί ζωντανός.

Παρόμοια βιβλία μπορούν να βρεθούν στο Brown University του Rhode Island και το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και επιγραφές στο εσωτερικό τους δείχνουν συνήθως τις απάνθρωπες αλήθειες πίσω από τη δημιουργία τους.

Πολλοί πιστεύουν ότι το πραγματικό Necronomicon κρύβεται σε ένα κολέγιο της Νέας Αγγλίας. Διαβάστε όλα τα σχετικά!

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Βιβλιογραφική Παρουσίαση Πηγών:

  1. http://www.mediabistro.com/galleycat/harvard-discovers-old-library-books-bound-in-human-skin_b84050



Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'