Εκτός από τους Αστυνομικούς και οι Κρατούμενοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Μοιρασμένοι σε ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ οι κρατούμενοι.
Τεράστια η άνοδος για την Χρυσή Αυγή στις Φυλακές της χώρας. Το 20-30% των κρατουμένων κυμαινόμενο κατά τόπους ψήφισε ΧΑ. Το 40% κατά μέσο όρο περίπου ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Οι κρατούμενοι ψήφισαν το ακροδεξιό κόμμα προφανώς με κίνητρό τους την ξενοφοβία καθώς το 75% των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας είναι αλλοδαποί, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων εντός των φυλακών συγκρινόμενα με το παρελθόν δείχνουν την άνοδο της ακροδεξιάς παράταξης.


Στις φυλακές, σύμφωνα με την Καθημερινή, το μεγαλύτερο ποσοστό (52,38%) για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Συγκέντρωσε συνολικά 44 ψήφους 13 της Χρυσής Αυγής, 12 της Νέας Δημοκρατίας και 3 της «Κοινωνίας Αξιών».

Αντίστοιχα στο νοσοκομείο των φυλακών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 35,29% (έξι ψήφοι) έναντι 23,5% (τέσσερις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή και 17,6% (τρεις ψήφοι) που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία. Από μία ψήφο (ποσοστό 5,88%) πήραν η Ενωση Κεντρώων, το ΕΠΑΜ και οι Γέφυρες.

Στη γυναικεία πτέρυγα πρώτο κόμμα με ποσοστό 31,8% αναδείχθηκε η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τέταρτο το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών με ποσοστό 6,8%.

Εν τω μεταξύ, στο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Αμφισσας πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 28,9%. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 7 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 15,66% έκαστη.

Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο κόμμα στις φυλακές Μαλανδρίνου με ποσοστό 31,75% (είκοσι ψήφους) έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ (δεκαοκτώ ψήφους), 17,46% του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (έντεκα ψήφους) και της Νέας Δημοκρατίας με μόλις 7,9% (πέντε ψήφους).

Στις φυλακές Δομοκού ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,8% αντί 17,65% που συγκέντρωσε το δεύτερο, η Χρυσή Αυγή. Στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, αντίστοιχα οι κρατούμενοι ανέδειξαν πρώτο κόμμα με ποσοστό 58,7% και 64 ψήφους τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 18,3% και 20 ψήφους και τρίτο κόμμα τη Χ.Α. με ποσοστό 5,5% και «μόλις» 6 ψήφους.

Έρευνα-Κείμενο ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
http://www.kontranews.gr/politiki/item/6623-protia-suriza-korudallos
http://www.kathimerini.gr/769007/article/epikairothta/politikh/prwtia-syriza-stis-fylakes-toy-korydalloy

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Εκτός από τους Αστυνομικούς και οι Κρατούμενοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'