Η μεγαλύτερη Αράχνη στον Κόσμο, Γολιάθ ο Πτηνοφάγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν είστε ευχαριστημένοι από όλα αυτά τα άρθρα για τις αράχνες που έχουν καταλάβει τον κόσμο, τότε προφανώς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αλλά μ' όλα αυτά, τα αραχνοειδή αποκτούν κακή φήμη...και δεν είναι πάντα άδικο, καθώς μερικές αράχνες μπορούν έρθουν κατ 'ευθείαν προς τα πάνω σας για να σας σκοτώσουν.
Αλλά οι σοβαρά μεγάλου μεγέθους, όπως η Γολιάθ της Νότιας Αμερικής η Πτηναφάγα, δεν είναι όπως τα τέρατα στις ταινίες, όπως τις κάνουν κάνουν να είναι... καλά, εκτός και αν είστε ένα πουλί, φυσικά.

 Στην πραγματικότητα, το "Πτηνοφάγα" σαν όνομα είναι υπερβολή, όπως εντομολόγοι λένε ότι η ταραντούλα Γολιάθ, της οποίας η επιστημονική ονομασία είναι Theraphosa Blondi, δεν έχει θηράματα συνήθως πτηνά (ενώ υπάρχουν πολλά είδη αραχνών που τρώνε νυχτερίδες, όπως σας είπαμε νωρίτερα). Αλλά θα μπορούσε, αν ήθελε πραγματικά να τρώει πτηνά, και είναι ήδη γνωστό ότι τρώει μεγάλα τρωκτικά, βατράχια, φίδια και σαύρες. Το δηλητήριο του Γολιάθ δεν είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο...στην πραγματικότητα, το δηλητήριο, περιέχεται στις τρίχες στα πόδια τους, το οποίο μπορεί να ρίξει όταν απειλείται και είναι πολύ πιο τοξικό.

Σε ένα επεισόδιο του National Geographic στη σειρά Τα Περίεργα του Κόσμου (World's Weirdest), η Γολιάθ περιγράφεται ως «μια ταραντούλα με ένα πρόβλημα δημοσίων σχέσεων» και όταν παρακολουθήσετε πλάνα τους για αυτό το μάγκα εν δράση, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί. Είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσει ολόκληρο το στίγμα ότι είναι "η μεγαλύτερη αράχνη που υπήρξε ποτέ", αλλά, επίσης, πήρε πολύ φήμη, με όλο αυτό το θέμα και την εκτροφή.

Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Η μεγαλύτερη Αράχνη στον Κόσμο, Γολιάθ ο Πτηνοφάγος (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις