Κύτταρα Ενήλικου Ανθρώπου Κλωνοποιήθηκαν για πρώτη φορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τότε που η Dolly το πρόβατο κλωνοποιήθηκε το 1996, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να κάνουν το ίδιο πράγμα με τα ανθρώπινα κύτταρα. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, οι επιστήμονες λένε ότι κατάφεραν τελικά τον άθλο με κύτταρα ενηλίκου.


"Αυτό που δείχνουμε για πρώτη φορά, είναι ότι μπορούμε να πάρουμε πραγματικά τα κύτταρα του δέρματος, από ένα μεσήλικα 35χρονο άνδρα, αλλά και από έναν ηλικιωμένο, 75χρονο άνδρες" και να χρησιμοποιήσουν το DNA για να δημιουργήσουν ιστό με κύτταρα του μια ακριβή αντιστοιχία, είπε η συνάδελφος συγγραφέας της μελέτης Robert Lanza.

Η εργασία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Stem Cell.

10 τρόποι που η επιστήμη χρησιμοποιεί τα Υβρίδια ανθρώπου-ζώου

Πέρυσι, η τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία με κύτταρα βρέφους, αλλά με σκοπό να δημιουργήσουμε ιστό σε ένα εργαστήριο που θα μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες ενηλίκων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, οι επιστήμονες έπρεπε να γνωρίζουν αν η τεχνική θα μπορούσε να λειτουργήσει με κύτταρα ενηλίκου.

"Είμαι ευτυχής να ακούω ότι το πείραμά μας επαληθεύτηκε και φαίνεται να είναι γνήσιο", δήλωσε ο Shoukhrat Mitalipov, ένας βιολόγος ανάπτυξης στο τομέα Υγείας και Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης το 2013.

Το έργο επιβεβαίωσε ότι ξεκινώντας με ένα ποιοτικό ανθρώπινο ωάριο είναι το κλειδί για τη διαδικασία. Οι ερευνητές αντικατέστησαν το αρχικό DNA σε ένα μη γονιμοποιημένο ωάριο με το DNA του δότη και στη συνέχεια τα κύτταρα καλλιεργήθηκαν σε ένα εργαστηριακό πιάτο. Τα βλαστικά κύτταρα, τα οποία είχαν μια ακριβής αντιστοιχία με το DNA του δότη, μπορούν στη συνέχεια να μετατραπεί σε διάφορους τύπους ιστών.

Βίντεο : Πόσες φορές μπορεί να κλωνοποιηθεί ένας Κλώνος;


Ακόμα κι αν την πλήρη ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι πολύ μακριά, η έκθεση μπορεί να δημιουργήσει ένα ίσο ποσό ανησυχίας και του ενθουσιασμού.

"Σίγουρα σε αυτό το είδος της τεχνολογίας θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση από κάποιο είδος απατεώνα επιστήμονα", είπε ο Paul Knoepfler της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας,είπε στο NPR.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.npr.org/blogs/health/2014/04/17/303658757/first-embryonic-stem-cells-cloned-from-a-mans-skin
  2. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1934590914001374
  3. http://news.discovery.com/tech/biotechnology/human-animal-hybrid-chimera-splice-slide-show.htm
  4. http://www.npr.org/blogs/health/2014/04/17/303658757/first-embryonic-stem-cells-cloned-from-a-mans-skin


2 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'