Έγκυος Γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο Πακιστάν από την οικογένεια της

Μια έγκυος γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τη δική της οικογένεια μπροστά από ένα Υψηλό δικαστήριο του Πακιστάν την Τρίτη γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε.


Σχεδόν 20 μέλη της οικογένειας της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα και των αδελφών της, επιτέθηκαν σε αυτήν και το σύζυγό της με γκλομπ και τούβλα στο φως της ημέρας μπροστά στα μάτια πλήθους θεατών, μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης, είπε ο ερευνητής της αστυνομίας Rana Mujahid.

Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στη μουσουλμανική πλειοψηφία του Πακιστάν στα λεγόμενα "εγκλήματα τιμής", που πραγματοποιούνται από τους συζύγους ή τους συγγενείς ως τιμωρία για υποτιθέμενη μοιχεία ή άλλες παράνομες σεξουαλικές συμπεριφορές, αλλά ο δημόσιος λιθοβολισμός είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Ο Mujahid είπε ότι ο πατέρας της γυναίκας έχει συλληφθεί για τη δολοφονία και ότι η αστυνομία εργάζεται για να συλλάβει όλους όσους συμμετείχαν στο «αποτρόπαιο έγκλημα».

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Naseem Butt, προσδιόρισε τη δολοφονηθέντα γυναίκα ως την Farzana Parveen, 25 ετών και είπε ότι είχε παντρευτεί τον Mohammad Iqbal ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς της, μετά τον για χρόνια αρραβώνα τους.

Ο πατέρας της, Mohammad Azeem, είχε καταθέσει μια μήνυση απαγωγής κατά του Iqbal, την οποία το ζευγάρι αμφισβητούσε, είπε ο δικηγόρος της Μουσταφά Χαράλ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ήταν έγκυος τριών μηνών.

Οι προσυμφωνημένοι γάμοι είναι ο κανόνας μεταξύ των συντηρητικών Πακιστανών, οι οποίοι βλέπουν το γάμο για την αγάπη ως παράβαση.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, μια ιδιωτική ομάδα, ανέφερε σε έκθεσή της τον περασμένο μήνα ότι 869 γυναίκες δολοφονήθηκαν σε "εγκλήματα τιμής" το 2013.

Αλλά ακόμη και οι Πακιστανοί που έχουν παρακολουθούν τη βία κατά των γυναικών εξέφρασαν το σοκ για το βάναυσο και δημόσιο χαρακτήρα της θανάτωσης της Τρίτης.

"Δεν έχω ακούσει καμία τέτοια περίπτωση στην οποία μια γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου και το πιο επαίσχυντο και ανησυχητικό είναι ότι αυτή η γυναίκα σκοτώθηκε μπροστά από ένα δικαστήριο", δήλωσε ο Zia Awan, ένας εξέχων δικηγόρος και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανέφερε ότι οι Πακιστανοί που διαπράττουν βία κατά των γυναικών έχουν συχνά αθωωθεί ή καταδικάζονται σε ελαφρές ποινές, λόγω της κακής αστυνομικού έργου και ελαττωματικά διώξεις.

«Είτε η οικογένεια δεν ακολουθεί αυτές τις περιπτώσεις ή αστυνομία δεν ερευνά σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα δικαστήρια είτε απονέμουν ελαφρές ποινές για τους επιτιθέμενους ή τους αθωώνουν», είπε.

Οι συγγενείς της Parveen τους περίμεναν έξω από το δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται σε μια κύρια οδική αρτηρία στο κέντρο της πόλης. Καθώς το ζευγάρι περπάτησε μέχρι την κεντρική πύλη, τα μέλη της οικογένειας πυροβολούσαν στον αέρα και προσπάθησαν να την αρπάξουν από τον Iqbal, είπε ο δικηγόρος της.

Όταν αντιστάθηκε, ο πατέρας, τα αδέρφια της και οι άλλοι συγγενείς άρχισαν να τη χτυπούν, τελικά πετώντας της με τούβλα από ένα κοντινό εργοτάξιο, είπε ο Iqbal.

Ο Iqbal, 45 ετών, είπε ότι άρχισε να βλέπει την Parveen μετά το θάνατο της πρώτης συζύγου του, με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά.

«Ήμασταν ερωτευμένοι», δήλωσε στο Associated Press. Ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια της γυναίκας ήθελε να τον εξαπατήσει αποσπώντας του χρήματα, πριν την παντρευτεί.

"Εγώ απλώς την πήρα στο δικαστήριο και κάναμε ένα γάμο", εξοργιστικό την οικογένεια, είπε.

Ο πατέρας της Parveen παραδόθηκε μετά το συμβάν και ονόμασε τη δολοφονία «έγκλημα τιμής», είπε ο Butt.

"Σκότωσα την κόρη μου, καθώς αυτή προσέβαλε όλη την οικογένεια μας, με το γάμο με έναν άνθρωπο χωρίς τη συγκατάθεσή μας και δεν λυπάμαι καθόλου" ανέφερε στον ερευνητή της αστυνομίας Mujahid, ο πατέρας.

Ο Mujahid είπε το σώμα της γυναίκας παραδόθηκε στο σύζυγό της για ταφή.

Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.theguardian.com/world/2014/may/28/pregnant-woman-beaten-death-family-pakistan-court
  2. http://www.theguardian.com/world/2014/may/27/pregnant-pakistani-woman-stoned-to-death


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Έγκυος Γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο Πακιστάν από την οικογένεια της από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'