Κατάλληλος για ανάπτυξη εξωγήινης ζωής και ο δορυφόρος του Κρόνου, ο Εγκέλαδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Εάν παρακολουθείτε τα νέα της εξερεύνησης του διαστήματος, πιθανώς έχετε ακούσει για την ισχυρή πιθανότητα το φεγγάρι του Δία, που περιέχει τα σωστά συστατικά, να έχει εξωγήινη ζωή. Αλλά περισσότερα στοιχεία από το διαστημικό σκάφος Cassini δείχνουν ότι το καλυμμένο από πάγο φεγγάρι του Κρόνου, ο Εγκέλαδος μπορεί να είναι ένα ακόμη καλύτερο γόνιμο έδαφος για την εξωγήινη ζωή.


Σύμφωνα με το Space.com, μια ομάδα ερευνητών δημοσίευσε μια καταπληκτική νέα μελέτη, δηλώνοντας ότι ο ωκεανός υγρού νερού, κάτω από 32 χιλιόμετρα πυκνού πάγου στο νότιο πόλο του φεγγαριού, μπορεί να περιέχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της ζωής, με πολλούς τρόπους παρόμοια με αυτή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γη.

Αυτό επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί επιστήμονες έχουν υποψιαστεί από το 2005 με την ανακάλυψη εκρήξεων geyser πάγου και νερού στο διάστημα από ρωγμές στην επιφάνεια του φεγγαριού, αυτές οι σκοτεινές ρωγμές έχουν το παρατσούκλι "Tiger Stripes" (Ρίγες Τίγρης).

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης της ομάδας είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό Science.Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.space.com/25340-saturn-moon-enceladus-ocean-discovery.html
  2. http://www.sciencemag.org/content/344/6179/78

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
Σύντομα θα ξεκλειδώσουμε τα σχόλια και θα επιτρέψουμε το τρολάρισμα.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ¨Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Να επιτραπεί η καύση των νεκρών στην Ελλάδα;

Τι θεματολογία και event θα προτιμούσατε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοφιλείς αναρτήσεις