"Μάσκες ανθρωπίνου δέρματος" προκαλούν μεγάλη αναταραχή στην Κίνα

Αν νομίζατε ότι ο Leatherface* ήταν ο μόνος που φορούν μάσκες ανθρώπινο δέρμα...το ξανασκεφτούν!

*Leatherface: ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ (Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre)


Όπως αναφέρθηκε, στο τέλος του περασμένου έτους, από το ECNS.CN, η πώληση των μασκών, όπως αυτή απεικονίζεται παραπάνω, έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς είναι άμεσα διαθέσιμες για αγορά σε μία από τις μεγαλύτερες σε απευθείας σύνδεση αγορές της Κίνας. Λεπτές, εξαιρετικά λεπτομερής και με αίσθηση σαν πραγματικό ανθρώπινο δέρμα, οι μάσκες πωλούνται πολύ φτηνά, όπως 166$ και σε υψηλότερη τιμή μπορούν ακόμη και να προσαρμοστούν, για να μοιάζουν με τον εαυτό σας ή όπως θέλετε να μοιάζουν.

Επιπλέον του ότι απλώς είναι ανατριχιαστικές, ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι ότι εγκλήματα θα διαπράττονται από τους ανθρώπους που ουσιαστικά φοράνε πρόσωπα αθώων πολιτών, το οποίο οδήγησε φυσικά πολλούς στο να εξοργιστούν με το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες. "Τι θα συμβεί αν ένας δολοφόνος φοράει μια μάσκα, όπως το πρόσωπό μου, διαπράξει ένα έγκλημα;" είπε ένας κάτοικος, απηχώντας τα συναισθήματα πολλών στην Κίνα.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, δύο μήνες αφού το άρθρο στο ECNS δόθηκε στη δημοσιότητα, το The World of Chinese επιβεβαίωσε την απειλή που ενέχουν αυτές οι λεγόμενες ανθρώπινου δέρματος μάσκες, αναφέροντας ότι ένας άνδρας στην Κίνα επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του την περασμένη εβδομάδα, φορώντας μία από τις τρομακτικές μάσκες σάρκας. Η γυναίκα είναι ευτυχώς σώα, ο άνδρας συνελήφθη και βρέθηκε να έχει στην κατοχή του σπρέι πιπεριού και ένα μεγάλο μαχαίρι. Λέει ότι ήταν απλώς προσπάθησε να φοβίσει την πρώην σύζυγό του και ότι δεν είχε σχέδια να την πληγώσει πραγματικά. Καμιά λέξη σχετικά με το αν η μάσκα που φορούσε απεικονίζε το πρόσωπό του ή κάποιον άλλον.

Η πώληση των μασκών δέρματος στην Κίνα έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών τους πρώτους μήνες του 2014, αν και ο όρος «μάσκα ανθρωπίνου δέρματος» έχει απαγορευθεί από τις μηχανές αναζήτησης, οι όμοιες με ζωντανές μάσκες εξακολουθούν να είναι νόμιμα διαθέσιμες για αγορά.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.ecns.cn/cns-wire/2013/12-02/90889.shtml
  2. http://www.theworldofchinese.com/2014/03/marrital-mask-nightmare/


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'