Γιαγιά 80 ετών, Ξύπνησε στην Κατάψυξη του Νεκροτομείου, όπου βρέθηκε γιατί την πέρασαν για νεκρή...(ΒΙΝΤΕΟ)

Μια γιαγιά που είχε κηρυχθεί νεκρή πρόωρα, αργότερα ξύπνησε στην κατάψυξη του νοσοκομείου και απεγνωσμένα πάλεψε να βγει πριν τελικά πεθάνει από το κρύο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η οικογένεια της Maria de Jesus Arroyo, 80 ετών, μπορεί να προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του νοσοκομείου της Καλιφόρνια, που κήρυξε πρόωρα νεκρή την γιαγιά τον Ιούλιο του 2010, έστι αποφάνθηκε το εφετείο την Τετάρτη 2/4/2014.


Το 2ο Περιφερειακό Εφετείο της Καλιφόρνια ανέτρεψε απόφαση κατώτερου δικαστηρίου ότι η μήνυση εναντίον του White Memorial Hospital Boyle Heights στο Λος Άντζελες κατατέθηκε πολύ αργά.

Το εφετείο έκρινε ότι η οικογένεια δεν είχε καμία δυνατότητα να γνωρίζει, ότι η Arroyo, μια παντρεμένη μητέρα οκτώ παιδιών, είχε ξυπνήσει αργότερα και πέθανε στην κατάψυξη. Το έμαθαν αφού ένας παθολόγος αποκάλυψε τα συμπεράσματά του το 2011.

Η κα.Arroyo, η οποία είχε μόλις γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά της με τους συγγενείς της, υπέστη καρδιακή προσβολή στις 26 Ιουλίου του 2010 και κηρύχθηκε νεκρή από το προσωπικό στο White Memorial, όπου τοποθετήθηκε σε έναν καταψύκτη.

Ο εργολάβος κηδειών που έλαβε το σώμα της λίγες ημέρες αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν το πρόσωπο ήταν παραμορφωμένο και ότι είχε σπασμένη μύτη, κοψίματα και μώλωπες στο πρόσωπό της, γράφουν τα δικαστικά έγγραφα.

Οι τραυματισμοί στο πρόσωπό της ήταν τόσο μεγάλοι που δεν μπορούσαν να καλυφθούν με μακιγιάζ, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

Η οικογένεια Arroyo κατέθεσε αγωγή που υποστήριξε ότι το σώμα της κακομεταχειρίστηκε αμέσως μετά.

Σε ακρόαση τον Δεκέμβριο του 2011, ένας παθολόγος είπε ότι είχε «παγώσει ζωντανή», «τελικά ξύπνησε» και προκάλεσε τα τραύματα στον εαυτό της καθώς η ίδια προσπάθησε να ξεφύγει από τον "παγωμένο τάφο", γράφουν τα αρχεία του δικαστηρίου.

Η οικογένεια απέσυρε την αγωγή και τον Μάιο του 2012 κατέθεσε αγωγή ιατρικής αμέλειας, ισχυριζόμενη ότι το νοσοκομείο εσφαλμένα την κήρυξε νεκρή και την πάγωσε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ένας δικαστής στο Los Angeles County Superior Court απέρριψε την αγωγή, κρίνοντας ότι κατατέθηκε ένα έτος μετά την ανακάλυψη των τραυμάτων της.

Όμως, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι η οικογένεια δεν είχε "απολύτως κανένα λόγο" να υποπτεύεται ότι η γυναίκα ήταν ζωντανή μέχρι που ο παθολόγος έδωσε τη γνώμη του ως ειδικός. Η υπόθεση θα επιστρέψει τώρα στο κατώτερο δικαστήριο.

Το νοσοκομείο δεν έχει ασχοληθεί με τον ισχυρισμό ότι η Arroyo πρόωρα κηρύχθηκε νεκρή, έγραψε το Times, επικαλούμενο αρχεία δικαστηρίων.

Κανένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα του MailOnline για κάποιο σχόλιο.

Η κα.Arroyo άφησε πίσω οκτώ παιδιά και τον σύζυγός της, με τον οποίο ζούσε 63 χρόνια.


Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-frozen-alive-lawsuit-20140402,0,2349046.story#ixzz2xmV6pQb6
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2596054/Grandmother-80-declared-dead-awoke-hospitals-freezer-struggled-FREEZING-death.html#

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Γιαγιά 80 ετών, Ξύπνησε στην Κατάψυξη του Νεκροτομείου, όπου βρέθηκε γιατί την πέρασαν για νεκρή...(ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'