Ανακάλυψη: Αρνητικά Φωτογραφιών 100 ετών παλιά στην Ανταρκτική (ΦΩΤΟ)

Ένα κουτί με αρνητικά φωτογραφιών που δεν είχε δει ποτέ κανείς τα τελευταία 100 χρόνια, έχει διατηρηθεί σε ένα κομμάτι πάγου στην Ανταρκτική. Πρόσφατα, Συντηρητές της New Zealand Antarctic Heritage Trust βρήκαν τα 22 εκτεθειμένα, αλλά απροσπέλαστα, αρνητικά νιτρικής κυτταρίνης κατά τη διάρκεια μια προσπάθειας να αποκαταστήσουν μια παλιά καλύβα εξερεύνησης.


Τα αρνητικά πιστεύεται ότι είναι του Έρνεστ Σάκλετον και της αποστολής του το 1914-1917 στη Θάλασσα Ρος, μια ομάδα που εγκαταλείφθηκε στην καλύβα κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας όταν το πλοίο τους βούλιαξε στη θάλασσα. Τελικά διασώθηκαν, αλλά το κουτί παρέμεινε θαμμένο μέχρι τώρα.

Ένας συντηρητής φωτογραφιών Wellington επεξεργάζεται προσεκτικά τα αρνητικά, προκειμένου να αποκαλύψει τα ιστορικά μυστήρια σε κάθε καρέ. Αν και έχουν υποστεί ελαφρές βλάβες, οι απίστευτες εικόνες μας δίνουν μια σπάνια αναλαμπή των τυχοδιωκτών από το παρελθόν. Ο εκτελεστικός διευθυντής του AHT, Nigel Watson λέει, "Είναι το πρώτο παράδειγμα που είμαι ενήμερος, των υπανάπτυκτων αρνητικών πριν από έναν αιώνα από την Ανταρκτική ηρωική εποχή. Υπάρχει μια σπανιότητα των εικόνων από την εν λόγω αποστολή".


Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.nzaht.org/
  2. http://petapixel.com/2013/12/27/100-year-old-box-exposed-negatives-discovered-conservators-antarctica/
  3. http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/antarctica-conservators-discover-100-year-old-negatives

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ανακάλυψη: Αρνητικά Φωτογραφιών 100 ετών παλιά στην Ανταρκτική (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'