Εντοπίστηκε το τέρας του Λοχ Νες στο Αpple Maps;

Μια ομάδα ενθουσιωδών κυνηγών του τέρας του Λοχ Νες λένε ότι έχουν εντοπίσει το θρυλικό Σκωτσέζικο θηρίο μέσω δορυφορικών εικόνων του Apple Maps. Το πλάσμα, το οποίο υποτίθεται ότι κάνει σποραδικές εμφανίσεις στο Λοχ Νες της Σκωτίας, εθεάθη αυτή τη φορά από τα μέλη του Επίσημου Fan Club του Τέρατος του Λοχ Νες, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Apple. Ασχολούνται με την αμφίβολη εικόνα σπαζοκεφαλιά τους τελευταίους έξι μήνες.


Ενθουσιώδης κυνηγοί λένε ότι η εικόνα χαμηλής ανάλυσης δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τη "Nessie", η οποία φαίνεται να έχει μεγάλα πτερύγια και ένα μακρύ, φασματικό λευκό περίγραμμα.

"Το κοιτάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθώντας να βρούμε τι ακριβώς είναι", δήλωσε ο Gary Campbell, ο πρόεδρος του συλλόγου, στη Daily Mail. "Μοιάζει με ίχνος βάρκας (απόνερα), αλλά η βάρκα λείπει. Μπορείτε να δείτε μερικές βάρκες αγκυροβολημένες στην ακτή, αλλά δεν υπάρχει καμιά εδώ".

Ο Campbell είπε στο ABC News ότι η ομάδα έδωσε την εικόνα σε Σκωτσέζικα Κανάλια, την κυβερνητική υπηρεσία που διαχειρίζεται τις εσωτερικές πλωτές οδούς της χώρας. Η υπηρεσία επίσης δεν μπόρεσε να το εντοπίσει.

"Κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τι είναι αυτό", είπε ο Campbell στο ABC. "Είναι αρκετά μεγάλο, έτσι δεν είναι μια φώκια ή μια ενυδρίδα. Δεν είναι επίσης, μια φάλαινα ή καρχαρίας προσκυνητής όπως ισχυρίζονται μερικοί, επειδή δεν πάει στο γλυκό νερό".

Οι σκεπτικιστές, όμως, έχουν μια γρήγορη επισήμανση για την εικόνα του Apple Maps, φαίνεται ένα φοβερό, πολύ όμοιο, ίχνος βάρκας. Ο Mick West του Metabunk.org, μια ιστοσελίδα που αφιερώνεται στη διερεύνηση και την απομυθοποίηση "μυστηρίων" αυτού του είδους , ισχυρίζεται ότι είναι ίχνος βάρκα (απόνερα), αλλά λέει ότι το σκάφος είναι μόλις ορατό, λόγω της χαμηλής αντίθεσης στην εικόνα του Apple Maps.

Οι θεάσεις του τέρατος του Λοχ Νες πάνε πίσω τουλάχιστον 1.500 χρόνια, αναφέρει το PBS, σε μια πέτρα στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας η οποία απεικονίζει "ένα παράξενο τέρας με ένα επίμηκες ράμφος ή ρύγχος, ένα μενταγιόν κεφάλι ή στόμιο και πτερύγια αντί για πόδια". Μιάμιση χιλιετία αργότερα, είμαστε προφανώς ακόμη γοητευμένοι από την ιδέα, αν και με ελαφρώς αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Σε αυτό το πνεύμα, οι κυνηγοί του Bigfoot, μπορεί να είναι σοφό να συνεχίσουν την αναζήτησή τους και στο MapQuest της Apple.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.lochness.co.uk/fan_club/
  2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2607667/Is-THIS-Loch-Ness-Monster-Apples-Maps-satellite-image-Nessie.html
  3. http://abcnews.go.com/International/loch-ness-monster-report-rise-sighting-apple-maps/story?id=23394714
  4. https://www.metabunk.org/threads/about-metabunk.1966/
  5. http://www.pbs.org/wgbh/nova/ancient/legend-loch-ness.html


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'