Το Ισραήλ τοποθέτησε τηλεκατευθυνόμενο κανόνι στο Διαχωριστικό Τοίχος

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει εγκαταστήσει ένα νέο όπλο διάσπασης πλήθους στο διαχωριστικό τείχος στη Βηθλεέμ.


Το νέο όπλο, το οποίο είναι τηλεκατευθυνόμενο και πυροβολεί "βρώμικο" νερό (υγρό με μυρωδιά σαπίλας), άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπο του Ισραηλινού Στρατού, το όπλο μπορεί επίσης να ρίχνει χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, μεταξύ άλλων, μέσων διάσπασης πλήθους.
Δρομείς λαμβάνουν μέρος στον ετήσιο Μαραθώνιο της Παλαιστίνης στη Βηθλεέμ κάτω από τη σκιά ενός νέου όπλου (πάνω αριστερά), τοποθετημένο στην κορυφή του τείχους του διαχωρισμού. 

Τον περασμένο μήνα, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Βηθλεέμ άρχισαν να παρατηρούν το νέο όπλο τοποθετημένο στην κορυφή του διαχωριστικού τείχους σε μια περιοχή κοντά στο σημείο όπου λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες από τις διαδηλώσεις ενάντια στην κατοχή και το φράγμα. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο της Παλαιστίνης την περασμένη εβδομάδα, το νέο όπλο εξοπλισμένο με φωτογραφική κάμερα κινήθηκε γύρω από τον άξονά του και τους ακολούθησε, δεδομένου ότι πέρασαν κοντά του κατά την πορεία τους.

Μια φήμη που αναφέρθηκε σε συνομιλίες μεταξύ των Παλαιστινίων στα μαζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, ανέφερε ότι το όπλο ήταν το ίδιο με εκείνο που είχε εγκατασταθεί στους τοίχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα. Σύμφωνα με ένα φωτορεπόρτερ που εργάζεται στα κατεχόμενα εδάφη, οι στρατιώτες συχνά χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλώσεων κοντά στον πύργο φρουράς στο συγκεκριμένο τμήμα του τείχους. Ωστόσο, μια πηγή του στρατού δήλωσε ότι το όπλο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως μέσο διάσπασης πλήθους και θα ελέγχεται από την Αστυνομία Συνόρων.

Σε απάντηση σε μια ερώτηση, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι το όπλο είναι "μέρος των μέσων μας για διάσπαση ταραχών στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Το όπλο είναι τηλεχειριζόμενο και έχει τη δυνατότητα να βάλει φωτιά το νερό, βόμβες δακρυγόνων, κλπ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν βάλει πυρά. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ενεργούν με διάφορους τρόπους, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη στην περιοχή, αποφεύγοντας να βλάπτουν αθώους ". Ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το λόγο για την εγκατάσταση του συστήματος  και αν υπάρχουν σχέδια για να χρησιμοποιήσουν το όπλο σε περισσότερους τομείς δια μέσου του Τοίχους διαχωρισμού.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://972mag.com/israeli-army-installs-new-remote-controlled-weapon-atop-separation-wall/89879/
  2. http://www.activestills.org/
  3. http://972mag.com/the-wall-project/
  4. http://972mag.com/photos-palestine-marathon-promotes-right-to-movement/89578/


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'