Βρέθηκε το Άγιο Δισκοπότηρο του Ιησού; Όχι δεν είναι Πρωταπριλιάτικο...

Αυτό πιστεύουν δύο ιστορικοί στην Ισπανία.
Ο επιστρωμένος με κοσμήματα κάλυκας βρέθηκε σκονισμένος σε ένα μικρό ισπανικό μουσείο,
"Άγγιξε τα χείλη του Ιησού και στην πραγματικότητα είναι το Άγιο Δισκοπότηρο", λένε οι δύο ιστορικοί έχοντας αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξουν τα λεγόμενα τους.

Το Δισκοπότηρο που ανήκει στη βασίλισσα της Ισπανίας Urraca "περιέχει τον κύλικα από όνυχα του Χριστού".
Έχει εκτεθεί στο υπόγειο μουσείο της Βασιλικής του Αγίου Ισιδώρου στο Λεόν.  
Η Μαργαρίτα Τόρες και ο Χοσέ Ορτέγκα Ντελ Ρίο λένε ότι η 3 ετών μελέτη τους αποδεικνύει τη θεωρία.  
"Είχε κλαπεί από Αιγυπτίους Μουσουλμάνους, δωρίστηκε στην Ισπανία για βοήθεια κατά τη διάρκεια του λιμού".


Είναι ένα μυστήριο δύο χιλιετιών.

Αλλά προφανώς, μετά από μακρά απουσία το Άγιο Δισκοπότηρο έχει επιτέλους βρεθεί, εκτίθεται σε ένα Ισπανικό μουσείο.

Το Δισκοπότηρο από όνυχα εκτίθεται στη Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου στο Λεόν, στη βόρεια Ισπανία, για 1000 χρόνια ονομάζεται για τους επισκέπτες ως ένας κύλικας που ανήκε τον 11ο αιώνα στη Βασίλισσα Urraca.

Το Άγιο Δισκοπότηρο; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το δισκοπότηρο, που κάποτε ανήκε στη βασίλισσα Urraca της Ισπανίας, περιέχει τον κύλικα από όνυχα του Ιησού Χριστού που ήπιε από αυτό στο Μυστικό Δείπνο, υποστηρίζουν οι δύο Ισπανοί ιστορικοί.

Βρίσκεται στη Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου στο Λεόν, στη βόρεια Ισπανία, για 1000 χρόνια και άρχισε να εκτίθεται όταν η εκκλησία άνοιξε το μουσείο της στη δεκαετία του 1950.


Αλλά στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι περιέχει το κύπελλο που άγγιξε τα χείλη του Ιησού Χριστού, υποστηρίζουν οι δύο ιστορικοί.

Σε ένα εκρηκτικό βιβλίο αποτυπώνονται τρία χρόνια "επιστημονικής έρευνας",  η Μαργαρίτα Τόρες και ο Χοσέ Ορτίζα Ντελ Ρίο αποκαλύπτουν τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία, από παπύρους στην Αίγυπτο, που επιβεβαιώνουν τη θεωρία τους.

Η περίβλημα του όνυχα έγινε μεταξύ του 200 π.Χ. και 100 μ.Χ., ισχυρίζονται ότι είναι παγιδευμένο μέσα σε ένα μεσαιωνικό επιχρυσωμένο δισκοπότηρο.

Σύμφωνα με δύο μεσαιωνικά έγγραφα που είναι γραμμένα στα αραβικά, είχε κλαπεί από την Ιερουσαλήμ από τους Μουσουλμάνους, οι οποίοι το έδωσαν στη χριστιανική κοινότητα της Αιγύπτου.

Το δισκοπότηρο από όνυχα είναι στη Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου στο Λεόν, στη βόρεια Ισπανία αποκαλούμενο ως ένας κύλικας που ανήκει στη Βασίλισσα Urraca του 11ου αιώνα.

Το κύπελλο χρησιμοποιήθηκε από τον Ιησού, στη συνέχεια, αιώνες αργότερα δωρίστηκε στην Ισπανία από Αιγυπτίους Βασιλείς ως ευχαριστώ για την αποστολή βοήθειας κατά τη διάρκεια ενός λιμού, ισχυρίζονται.

Η Μαργαρίτα Τόρες και ο Χοσέ Μιγκουέλ Ορτέγκα ντελ Ρίο ισχυρίζονται ότι αραβικά χειρόγραφα αποδεικνύουν το δισκοπότηρο από όνυχα του Χριστού κλάπηκε από την Ιερουσαλήμ από τους Μουσουλμάνους και μεταμφιέστηκε με κοσμήματα.

Αιώνες αργότερα, γύρω στο 1050 μ.Χ.,εστάλη ως δώρο στο βασιλιά Fernando I της Καστίλλης να τον ευχαριστήσουν για την αποστολή βοήθειας κατά τη διάρκεια ενός λιμού, λένε.

Από εκείνο το σημείο, είχε καλυφθεί με πολυτελή διακόσμηση.

Χρυσό στο εσωτερικό, με σχέδια χαραγμένα γύρω από τις άκρες, το σεβαστός κόσμημα καλύπτεται με μαργαριτάρια, σμαράγδια, αμέθυστους και ζαφείρια, τα οποία οι Αιγύπτιοι Βασιλιάδες είχαν σχεδιάσει για να τιμήσουν τον καλόγουστο Fernando.

Δόθηκε στη βασίλισσα Urraca, κόρη του Fernando I, βασιλιάς από 1037-1065.

Στεγάστηκε και χρησιμοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου, όπου παρέμεινε στην αποθήκη μέχρις ότου τέθηκε στη διάθεση του κοινού στο μουσείο, το οποίο άνοιξε το 1950.

Η κ.Torres, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λεόν, δήλωσε:

"Το μόνο δισκοπότηρο που θα μπορούσε να θεωρηθεί το δισκοπότηρο του Χριστού είναι εκείνο που πήγε μέσω Καΐρου στο Λεόν και αυτό το δισκοπότηρο αυτό έκανε.

"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, επειδή βοηθά στην επίλυση ενός μεγάλου γρίφου.

"Πιστεύουμε ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας υπέροχης έρευνας".

Είναι πραγματικά ΑΥΤΟ; 

Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία περιγράφει μία από τις πιο διάσημες θεωρίες:
ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ ταξίδεψε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου πιστεύοντας ότι το δισκοπότηρο ήταν στο Μοναστήρι Μοντσεράτ κοντά στη Βαρκελώνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εκκλησία ή μουσείο που διεκδικούν από το ιστορικό φαινόμενο.

Ο Καθεδρικός Ναός της Saint Mary (Παναγίας) της Βαλένθια φιλοξενεί το Δισκοπότηρο της Βαλένθια, έναν κορυφαίο υποψήφιο για τον τίτλο.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί ως επίσημο δισκοπότηρο για πολλούς Πάπες, είναι μια δημοφιλής θεωρία μεταξύ των Καθολικών.

Πολλοί πιστεύουν ότι μεταφέρθηκε από την Ιερουσαλήμ στην Ρώμη από τον Απόστολο Πέτρο πριν από το 100 μ.Χ.

Ο Άγιος Λαυρέντιος, συνεχίζει η ιστορία, το πήρε στη συνέχεια στην Huesca στην Ισπανία τον τρίτο αιώνα, όπου οι μοναχοί το προστάτεψαν από την Ισλαμική εισβολή, πριν από το δρόμο του προς το τρέχον σπίτι του.

Ένα σμαραγδένιο δισκοπότηρο στη Γένοβα ήταν διάσημο κατά τη διάρκεια του 1700, έως ότου, όταν καθώς μεταφερόταν από το μέρος στο άλλο, έπεσε και οι συντηρητές ανακάλυψαν ότι ήταν απλώς πράσινο γυαλί.

Πέρυσι, προέκυψε ότι ο αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ επισκέφτηκε την Ισπανία κατά τη διάρκεια του πολέμου γιατί πίστευε ότι το δισκοπότηρο ήταν στο Μοναστήρι Μοντσεράτ κοντά στη Βαρκελώνη.

Ήταν μια αποτυχημένη εκστρατεία, αλλά αυτό ήταν που ενέπνευσε την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία", στην οποία ο Harrison Ford αναζητεί το Holy Graal (Άγιο Δισκοπότηρο).

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2593336/Jewel-encrusted-goblet-gathering-dust-tiny-Spanish-museum-touched-lips-Jesus-fact-HOLY-GRAIL-say-two-historians-book-prove-it.html#ixzz2xaqkwuAR
  2. http://www.abc.es/local-castilla-leon/20140326/abci-historiadores-concluyen-santo-grial-201403261750.html

Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου 2014, το είδαμε στο Ισπανικό ιστότοπο abc.es, δεν είναι πρωταπριλιάτικο.

Παρακαλούμε τους Επίδοξους Αντιγραφείς να αναφέρουν τον σύνδεσμο μας.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως, όπως όλα τα ιερά βιβλία των θρησκειών, δεν θεωρούνται έγκυρα ιστορικά συγγράμματα.
    Αλλά ακόμα και ανώτεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τη σημασία των Ευαγγελίων, αναφέροντας ότι:
    «Πηγή της πίστεώς μας δεν είναι τα Ευαγγέλια... αλλά η αποκαλυπτική αλήθεια... όπως καθορίστηκε και οριοθετήθηκε από τις Οικουμενικές Συνόδους» (μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, ΤΟ ΒΗΜΑ, 15/4/2006).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'