Αυτομόλησε ο αρχηγός του Oυκρανικού Ναυτικού- Και ΟΛΟΣ ο ΣΤΟΛΟΣ- BINTEO

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 23.40
Και ολόκληρος ο Ουκρανικός Στόλος Αυτομόλησε προς τους Ρωσόφιλους της Κριμαίας.
Ο αρχηγός του Oυκρανικού Ναυτικού αυτομόλησε. Δηλώνει πίστη στον λαό της Κριμαίας. Είχε διοριστεί Αρχιναύαρχος από την επαναστατική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Πριν από λίγο - σύμφωνα με διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης - ο αρχηγός του ναυτικού της Ουκρανίας, αντιναύαρχος Ντενίς Μπερεζόφσκι ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας και κάλεσε τους ναυτικούς να μην υπακούουν στην παράνομη, όπως είπε, ηγεσία του Κιέβου.
Είχε διοριστεί μόλις το Σάββατο στην θέση του επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού από τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου.

Λίγο νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια» μετέδωσε ότι η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου πέρασε στις ρωσικές δυνάμεις. Ωστόσο η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι ένα στόλος που αποτελείται από δέκα πολεμικά τα οποία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης δεν το έχουν εγκαταλείψει και τα πληρώματά τους παραμένουν πιστά στις αρχές στο Κίεβο.

Στο μεταξύ, 1.000 ένοπλοι άνδρες έχουν αποκλείσει την Κυριακή την είσοδο μιας μονάδας Ουκρανών συνοριοφρουρών στην Κριμαία για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, υποστήριξε το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το ΒΒC, βαριά οπλισμένοι άνδρες έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία στην κριμαϊκή χερσόνησο, όπως τα αεροδρόμια, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για συγκρούσεις. Σύμφωνα με αναφορές, στις ακτές της Κριμαίας εθεάθησαν ρωσικά πολεμικά πλοία.

"Είναι αδύνατον να αποκλειστεί η Ρωσία" απάντησε στις προειδοποιήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι περί οικονομικού αποκλεισμού o πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας: "Oι Δολοφονίες φιλήσυχων πολιτών έχουν γίνει ρουτίνα. Στηρίζουμε τον αγώνα για ευημερία της Κριμαίας".

Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Associated Press, εκατοντάδες ένοπλοι χωρίς διακριτικά έφτασαν έξω από τη βάση του ουκρανικού πεζικού στην πόλη Πριβολνόγιε, στην Κριμαία. Το κομβόι αποτελείται από 13 στρατιωτικά οχήματα, καθένα από το οποίο μετέφερε 30 στρατιώτες, και τέσσερα τεθωρακισμένα με οπλισμένα πολυβόλα. Τα οχήματα, που έχουν ρωσικές πινακίδες, περικύκλωσαν τη βάση, ενώ δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς στρατιώτες να μπουν ή να βγουν από την εγκατάσταση.




Πηγή
εφημερίδα «Ιζβέστια»

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'