Η Παράξενη Αληθινή Ιστορία της Ανακάλυψης της Χαμένης Μούμιας του Elmer McCurdy

Μία από τις πιο παράξενες ιστορίες με μούμιες που έχουν ειπωθεί ποτέ δεν προέρχεται ούτε από τους τάφους της αρχαίας Αιγύπτου ή τις διάσημες μούμιες των Αζτέκων του Μεξικού, αλλά  από τις παράνομες ημέρες στην Άγρια Δύση της Αμερικής.
 



Όλα ξεκίνησαν με μια επική ένοπλη μάχη στην Οκλαχόμα, τον Οκτώβριο του 1911, ανάμεσα σε ένα απόσπασμα συγκροτημένο από το σερίφη Harve Freas και τον φυγόδικο Elmer McCurdy, ο οποίος καταζητείτο για ληστείες σε τράπεζες και σε τραίνο και είχε επικήρυξη 2000 δολαρίων για το κεφάλι του. Ο McCurdy σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών και το σώμα του ταριχεύθηκε στην πόλη Pawhuska της Οκλαχόμα, όπου τέθηκε στη θέα του κοινού επί πληρωμή. Οι άνθρωποι θα πλήρωναν το εισιτήριο προβολής τοποθετώντας μια δεκάρα στο στόμα του νεκρού.  



Πέντε χρόνια αργότερα, τα ταριχευμένα λείψανα του McCurdy μετακινήθηκαν από την Pawhuska από τον ιδιοκτήτη ενός μετακινούμενου τσίρκου, στη συνέχεια άλλαξαν ιδιοκτήτες επανειλημμένα κατά τα επόμενα εξήντα χρόνια (συμπεριλαμβανομένων των μουσείων κέρινων ομοιωμάτων, τσίρκα, πάρκα αναψυχής , ακόμη και σε ταινίες) πριν εξαφανιστούν...ή έτσι απλώς νόμιζαν οι άνθρωποι.  



Τώρα έρχεται το παράξενο μέρος της ιστορίας: Πάμε γρήγορα μπροστά στο χρόνο έως το Δεκέμβριο του 1976 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός επεισοδίου του The Six Million Dollar Man στο "Laff in the Dark" Funhouse, μέρος ενός πάρκου ψυχαγωγίας που ονομάζεται The Pike στο Long Beach, της Καλιφόρνια. Ένα μέλος του πληρώματος της ταινίας προσπαθούσε να κινήσει ένα κρεμασμένο ομοίωμα ανθρώπου, όταν ένα τμήμα του βραχίονα του βγήκε, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ένα γνήσιο ανθρώπινο πτώμα. Πιο περίεργα ακόμα, το σώμα είχε μια δεκάρα με ημερομηνία 1924 στο στόμα του, μαζί με ένα εισιτήριο από ένα μουσείο του Λος Άντζελες .. και βλήμα μιας σφαίρας διαμετρήματος 7.65 χιλιοστών να βρίσκεται στο μηρό του πτώματος.  

 

Μόλις αναγνωρίστηκε από τους εγκληματολόγους εμπειρογνώμονες, το σώμα του McCurdy δόθηκε για μια σωστή ταφή στο νεκροταφείο Boot Hill στο Guthrie της Οκλαχόμα το επόμενο έτος και ο τάφος του σφραγίσθηκε με σκυρόδεμα... ξέρετε, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα πάει μακριά και πάλι.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
http://www.sideshowworld.com/110-Mummy/Elmer/Mummy-Dark.html
http://www.atlasobscura.com/articles/31-days-of-halloween-day-1-elmer-mccurdy

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'