Σεβαστούπολη: οι κάτοικοι κατέλαβαν την Ουκρανική Ναυτική Βάση

Οι ντόπιοι κάτοικοι εισέβαλαν στην έδρα του Ουκρανικού Ναυτικού, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση, ανέβασαν τη σημαία της Ρωσίας και τη σημαία του Αγίου Ανδρέα.
Οι συμμετέχοντες της διαδήλωσης στην έδρα του Ουκρανικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη έσπασαν τον κλοιό και έσπευσαν στο έδαφος της στρατιωτικής μονάδας ανέβασαν τη Ρωσική σημαία και τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, μας αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ITAΡ-TAΣΣ.


Στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία, ξεκίνησε η διαδήλωση, αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες έκοψαν το φράχτη, διέρρηξαν και αντικατέστησαν τις σημαίες.

Επί του παρόντος, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εκπροσώπους των διαδηλωτών και του Ουκρανικού Ναυτικού. Η στρατιωτική βία κατά των Ουκρανών δεν ισχύει. Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στις επιχειρήσεις.

Χθες στο Κρεμλίνο υπεγράφη η συνθήκη της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και της προσθήκη στη Ρωσική Ομοσπονδία των νέα ομόσπονδων κρατών-της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης. Το έγγραφο υπέγραψαν ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Aξένοφ, ο πρόεδρος του Βουλής της κριμαίας, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αλεξέυ Τσάλυ δήμαρχος της Σεβαστούπολης.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Σεβαστούπολη αποκτά νέα οντότητα στην Ομοσπονδία και γίνεται ομοσπονδιακή πόλη.
Σήμερα 19 Μαρτίου το πρωί, κατατέθηκε το προεδρικό αίτημα για την επαλήθευση της συνθήκης προσχώρησης της Κριμαίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία υπό εξέταση στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Μετά τον έλεγχο θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ρωσικό κοινοβούλιο. Η Δούμα διαβεβαίωσε ότι θα διεκπεραιώσει τις απαραίτητες διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τι θα συμβεί με τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας στην Κριμαία

Μετά την είσοδό της χερσονήσου στη Ρωσία, τα πλοία ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία θα πρέπει να περάσουν κάτω από τη ρωσική δικαιοδοσία.

Μία ανώτερη πηγή στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σκοπεύει να δώσει στα σκάφη αυτά ιστορικά ονόματα.

Τα παλιά τους ονόματα θα διατηρήσουν τα πλοία, των οποίων τα ονόματα δεν έρχονται σε αντίθεση με την ιστορία του Ρωσικού ναυτικού στην έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με την πηγή, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας σε δύο μήνες θα επεξεργαστεί λύσεις για την περαιτέρω χρήση των πλοίων και της περιουσίας του Ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
ИТАР-ТАСС 1
ИТАР-ТАСС 2

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'